Uncategorized @bs

Praznike će prvi put dočekati u svom toplom domu

Željana Dragojević i njenih šestoro djece predstojeće novogodišnje i božićne praznike trebalo bi da dočekaju u novom domu koji je izgrađen u Novom naselju.
Dvoetažna kuća koja će biti topao i siguran dom za ovu sedmočlanu porodicu izgrađena je zahvaljujući humanitarnoj organizaciji „Srbi za Srbe“ uz podršku lokalne uprave i derventskih privrednika. Prije nego što dobije stanare, u kući treba da bude završen priključak za struju i vodu, te opremanje namještajem.
Inicijativa za izgradnju kuće za Dragojeviće potekla je od derventskog Centra za socijalni rad, kao organa starateljstva, a direktorica ove ustanove Maja Popović istakla je da je kontakt sa organizacijom „Srbi za Srbe“, kada je u pitanju izgradnja doma za ovu porodicu, zasigurno jedan od značajnijih koraka za čitavu zajednicu.
– Centar za socijalni rad je kao organ starateljstva procijenio da je samohrana majka šestoro djece Željana Dragojević sposobna da ima roditeljsko pravo, s obzirom da ima adekvatne roditeljske kapacitete i motivaciju da ih iskoristi. Djeca su dobra, idu u školu i do sada nismo imali nikakvih problema sa njima. Zbog životnih okolnosti ova porodica je materijalno neobezbijeđena, te smo odlučili da istupimo iz granica svog djelovanja i iniciramo pomoć, prvenstveno izgradnju kuće, te smo se obratili organizaciji „Srbi za Srbe“ – objasnila je Popovićeva dodavši je riječ o projektu koji je iznesen zajedničkim snagama.
– Projekat izgradnje novog doma za Dragojeviće podržala je i Gradska uprava sa 8.000 KM, tako da je grad obezbijedio plac za izgradnju, dok su se derventski privrednici pobrinuli za građevinski materijal – kazala je Popovićeva.
Dane do preseljenja iz neuslovnog objekta u novu kuću odbrojavaju svi članovi ove porodice, a majka Željana priznaje da još uvijek ne može da povjeruje da će po prvi put praznike sa svojom djecom dočekati u toplom domu.
– Mnogo sam zahvalna i srećna što ćemo u novom domu dočekati Novu godinu i Božić. Nemam riječi kojim mogu da iskažem svoju zahvalnost organizaciji „Srbi za Srbe“, gradonačelniku i Centru za socijalni rad. Sama pomisao da ćemo ove godine praznike dočekati u novom domu tjera suze na oči i to će biti velika radost za moju djecu i mene – rekla je Dragojevićeva.
Porodicu Dragojević predstavnici organizacije „Srbi za Srbe“ prvi put su posjetili u septembru 2019. godine i nakon toga su 2020. godine pokrenuli akciju prikupljanja novca za izgradnju kuće.

„Srbi za Srbe“
Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ poznata je po nizu projekta širom Srbije i Republike Srpske, od izgradnje novih domova do nabavke mehanizacije, sa posebnim fokusom na porodice sa više djece.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još