ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРЕЦИЗИРАНИ КОРАЦИ ЗА САРАДЊУ ДЕРВЕНТЕ И ВЕЛИКЕ КЛАДУШЕ

Делегација општине Велика Кладуша на челу са начелником Фикретом Абдићем данас је током нове посјете Дервенти, са начелником Милорадом Симићем и његовим сарадницима, усаглашавала детаље у пројекту прекограничне сарадње чији је циљ аплицирање за средства из ЕУ фондова.

Ради се о трећем састанку представника Дервенте и Велике Кладуше на којем је настављено дефинисање смјерница за сарадњу двије општине. Ради се о пројекту који би требало да допринесе дугорочном развоју пољопривредне производње који Велика Кладуша реализује у сарадњи са бројним општинама из Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ, а међу којима је и Дервента.

На састанку је истакнуто да Дервента има шта да понуди и која је поуздан партнер за пројекте којим би се могло аплицирати код фондова ЕУ.

Сљедећи састанак биће одржан у Великој Кладуши 22. фебруара, када та општина обиљежава Дан општине, а на свечаној сједници којој ће присуствовати делегација из Дервенте, партнери у пројекту преузеће меморандуме о сарадњи.

Раније је на састанцима истакнуто да је план да се аплицира за одређене пројекте у Бриселу, како би се обезбиједила средства из претприступних фондова Европске уније.

Related posts

Из осињског водовода потекла питка вода

admin

ВЕЛИКА ГОСПОЈИНА, СВЕЧАРСКИ ДАН ЗА ДЕРВЕНТУ

admin

КОЈЕ КЊИГЕ ПАЗАРЕ ДЕРВЕНЋАНИ: ФАВОРИТИ МЕША, НЕЛЕ И ЛАУШЕВИЋ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još