EкономијаИЗДВОЈЕНО

Привредна смотра од 25. до 27. августа

Сајам привреде и туризма, који већ деценију и по „отвара“ празничне, великогоспојинске свечаности у Дервенти, ове године ће поново под своје окриље окупити више од стотину излагача из Републике Српске и иностранства и то у периоду од 25. до 27. августа.

Ова манифестација, која привлачи велики број привредника, али и посјетилаца, изостала је прошле године усљед пандемије корона вируса, а ове године наставиће своју традицију.

Према ријечима директора Спортског центра Мирослава Симића, под чијим се окриљем одржава сајам, Дервента ће ове године поново бити привредни и туристички центар.

– Надамо се да ћемо моћи одржати сајам, који је јако значајан за Дервенту, како у привредном и туристичком, тако и у погледу одржавања традиције. Ова манифестација је идеалан начин за стицање контаката и склапање сарадње у разним областима, с обзиром да окупља око стотину домаћих и страних излагача, који је планирано да своје производе представе на површини од око 6.000 квадратних метара – објаснио је Симић подсјетивши да су пријаве још увијек у току.

– Сви који желе да промовишу своје производе и услуге, те друге аспекте дјелатности, још увијек могу да се пријаве и постану дио 15. Сајма привреде и туризма – рекао је Симић.

Он је додао да је, као и до сада, током отворења и првог дана сајма планиран богат програм.

– Свечано отворење сајма планирано је у сриједу, 25. августа у 17 часова, а програм ће укључивати падобранце, фолклор и музику, уз бесплатно пиће и роштиљ – објаснио је Симић додавши да ће посјетиоци имати прилику да уживају и у гастро – фесту.

Сајам привреде и туризма, уз Вашар, употпуњују прославу 28. августа, Дана града.

Званичници

Мирослав Симић је додао да ће на отворење сајма и ове године бити позвани највиши званичници Републике Српске, те начелници околних локалних заједница.

Related posts

Припреме за Вашар у пуном јеку

admin

БИРА СЕ ИЗВОЂАЧ ЗА КРУЖНИ ТОК КОД ПУМПЕ „НАДА“

admin

Патријарх српски Порфирије посјећивао Дервенту (Фото)

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još