Друштво

ПРОМОВИСАНА КЊИГА О ПРЕДШКОЛСКОМ ОБРАЗОВАЊУ

Књига „Компетенције васпитача у игроликом процесу сажимања теорије и праксе“ ауторке Валентине Милачић промовисана је вечерас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“.

С обзиром на то да је ријеч о стручној публикацији намијењеној првенствено васпитачима дјеце предшколског узраста, али и професорима разредне наставе у нижим разредима, промоцији су присуствовали управо васпитачи, педагози, професори разредне наставе и други просвјетни радници.

О дјелу су говорили ауторка и професор на Филозофском факултету у Бањалуци др Сања Партало, која је истакла да је ријеч о књизи која представља вриједан допринос унапређењу педагошке праксе.

– Књига је намијењена свима онима који се баве предшколским васпитањем и образовањем, прије свега васпитачима, а према ријечима рецензената то је монографска студија те може да послужи као приручник и стручна литература на факултетима. Састоји се из два дијела, први дио је компарација три предшколска курикулума – Србије, Италије и Републике Српске, а други дио су ауторске драмске активности, игрокази и представе и оне су изазвале велико интересовање приликом представљања књиге. Вођена позитивним коментарима стручне јавности, мој сљедећи корак је објава књиге драмских текстова – истакла је ауторка подсјећајући да је књига промовисана на Међународном сајму књиге у Београду, те у Бањалуци.

– Порука овог дјела је да сви ми који смо директни или индиректни учесници у систему предшколског васпитања и образовања, колико год уважавали теорију, морамо да се посматрамо праксу, да уважавамо дијете и његова интересовања – додала је Милачићева.

Промоцију дјела увеличали су својим наступима млади музичари, виолинисткиња Маја Орландо и хармоникаш Илија Ковачевић, којима се ауторка посебно захвалила, а захвалност је изразила и библиотеци, колегиници Гордани Симић и свима који су присуствовали.

Валентина Милачић је дипломирани васпитач предшколске дјеце и ради у вртићу у Новој Тополи, а учествовала је на бројним семинарима стручног усавршавања и реализовала разне пројекте, због чега је била номинована међу десет најиновативнијих васпитача у БиХ. Објавила је три књиге пјесама и добитник је награде „Стражилово“.

Related posts

Маја Орландо ученица генерације ОШ „19. април“

admin

Истиче рок за уплату друге рате пореза

admin

Уз дипломе крећу новим животним стазама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još