Друштво

„Просвјета“ бира најљепше рукописе ћириличног писма

СПКД „Просвјета“ Дервента

Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, Градски одбор Дервента, расписујe

 

К  О  Н  К  У  Р  С

за избор најљепших рукописа ћириличног писма

Услови:

Конкурсна комисија ће размотрити и оцијенити све радове који буду написани својеручно, ћириличним писмом, у форми пет реченица садржаја посвећеног Васкрсу, на папиру формата А4, налив пером, пенкалом или оловком, са својеручно написаним именом аутора, адресом становања и бројем телефона.

Право учешћа имају сви ученици деветогодишњих основних и средњих школа, као и сви грађани Дервенте, Републике Српске, БиХ и других држава.

Препоручује се наставницима и професорима српског језика да радове ученика сваке деветогодишње основне и сваке средње школе организовано доставе Градском одбору СПКД „Просвјета“ Дервента у року трајања конкурса, што не искључује право ученика да самостално доставе своје радове.

Радове на конкурс доставити у једном примјерку, најкасније до 2. маја 2021. године, на адресу Градски одбор СПКД „Просвјета“ Дервента, са назнаком „За Конкурс“, н/р секретара Драгомир Лишчић, Улица Бранка Радичевића бр. 16., 74400 Дервента.

Имена добитника награда биће објављена у Дервентском листу послије Васкрса, а награде ће, у виду диплома и књига, до 22. маја 2021. године, уз поштивање епидемиолошких правила, у 19 часова бити додијељене у Центру за културу за по пет првих, других и трећих мјеста које достављени радови буду заузели када по оцјени Комисије буду проглашени као најљепши рукописи ћириличног писма.

 

Предсједник СПКД

„Просвјета“Дервента

Далибор Ђекић

Related posts

Круна преданог рада
и иновативних идеја

Derventski List

ДЕРВЕНТА ДОБИЛА ТРИ ПРЕДСТАВНИКА У „РИТМУ ЕВРОПЕ“

admin

„Весели стројеви“ радо виђени у двориштима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još