Uncategorized @bs

Realizovani svi postavljeni zadaci

U kasarni „Zdravko Čelar“ danas je postrojavanjem jedinica Inžinjerijskog bataljona i svečanim prijemom nastavljeno obilježavanje 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH, a tom prilikom poručeno je da vojne strukture ostaju na raspolaganju civilnom stanovništvu.
Komadant pukovnik Vladimir Bojić kazao je da su u toku ove godine realizovani svi postavljeni zadaci i osigurano optimalno funkcionisanje bataljona.
– Neprekidno smo bili uključeni u izvođenje inžinjerijskih radova širom BiH, angažujući naše resurse kako za potrebe Oružanih snaga, ali i civilnih struktura, posebno kada su u pitanju izgradnja i sanacija puteva. Time smo pokazali i dokazali svoje znanje i sposobnosti u ispunjavanju zadatih ciljeva, a koji su imali dvostruki značaj – obuku pripadnika Inžinjerijskog bataljona i pomoć civilnim strukturama – kazao je Bojić dodajući da su pripadnici jedinice opravdali očekivanja i pokazali visok nivo obučenosti i profesionalizma.
Prijemu i postrojavanju u kasarni prisustvovao je ispred Gradske uprave šef Odsjeka za boračko – ivalidsku zaštitu Staniša Mikerević, predstavnici Policijske stanice i Profesionalne vatrogasno – spasilačke jedinice, rukovodstvo derventskih škola, te predstavnici vjerskih zajednica.
Obilježavanje Dana Oružanih snaga BiH počelo je juče Danom otvorenih vrata i predstavljanjem učenicima i drugim građanima opreme, vozila i drugih sredstava kojim raspolaže Inžinjerijski bataljon.
Oružane snage BiH osnovane su 2005. godine.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još