EкономијаИЗДВОЈЕНО

РУСКИ ПРИВРЕДНИЦИ УПОЗНАТИ СА ПОТЕНЦИЈАЛИМА ДЕРВЕНТЕ

 1. Могућности сарадње у области привреде, културе и спорта биле су тема данашњег састанка начелника општине Милорада Симића и његових сарадника са делегацијом Привредне коморе Домодедова из московске области.
  Састанак је био прилика да се размијене мишљења и представе потенцијали.
  Том приликом упућен је званични позив за делегацију из РС за посјету форумима у Домодедову.
  -Већ седам година у јулу се одржава форум „Ја, грађанин подмосковља“ и делегација из РС могла би да привредницима, политичарима, спортистима и умјетницима као и другим посјетиоцима представи Републику Српску, а упућемо позив начелнику и људима из Српске да учествују у обиљежавању 75 година од побједе над фашизмом, односно на маршу „Бесмртног пука“и паради побједе – рекао је представник руске делегације.
  Симић рекао је да је ријеч о делегацији озбиљних младих људи са којима је успјех размијенити искуства.
  – Они сада имају информације о привредном амбијенту код нас и страним компанијама које овдје послују па би успјех био повезати и умрежити привреднике са њиховим предузећима. Било би лијепо и послати неколицину младих на дошколовавање и едукације код њих јер би сви они добили прилику да нешто ново науче, а ми старији да кроз привредне сајмове остваримо контакте – рекао је Симиц истичући да је радо прихватио позив за посјету округу Домодедов.
  Посјетом Дервенти делегација је завршила посјету Републици Српској, а претходно су посјетили Брод, Србац и још неке локалне заједнице.

Related posts

РУКОМЕТАШИ СЕ ОПРОСТИЛИ ОД ЕЛИТНОГ ТАКМИЧЕЊА

admin

ДОНЕСЕНА НОВА НАРЕДБА О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

Будући ђаци започели припрему за школу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još