Друштво

СВЕ МАЊЕ УЗОРАКА МЕСА СТИЖЕ НА КОНТРОЛУ

Иако је свињокољ вријеме када одговорни домаћини посјећују ветеринаре и доносе месо за преглед на трихинелозу, према ријечима власника дервентских ватаринарских амбулати, ове године је примијетан пад броја узорака за преглед.

– Како се посљедњих година није десио ниједан случај заразе трихинелозе у Дервенти, очигледно јењава и брига суграђана те, како године одмичу, све мање доносе месо на преглед – казали су у Ветеринарској амбуланти „Татића“ подсјећајући да је цијена прегледа једног узорка меса осам марака.

– Иако већ дуже вријеме нисмо  имали случај трихинелозе, апелујемо на суграђане да буду одговорни и месо прије конзумирања однесу на преглед – нагласили су у амбуланти „Јелисић“.

Трихинела је паразит који живи у ћелијама скелетних мишића животиња, а на преглед је потребно донијети коријен дијафрагме, орган који раздваја грудну од трбушне дупље, али дио који се везује за кичму.

Related posts

Данас први дан прољећа

admin

Цијене диктирају дужину јесење бразде

admin

Дводневни божићни базар за маленог Михајла

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još