ИЗДВОЈЕНОНовости

Скупштина града засједа 27. маја

Одборници градског парламента разматраће на сједници која је заказана за 27. мај 31 тачку дневног реда, међу којима су извјештаји о извршењу буџета општине Дервента за први квартал текуће године.

Усаглашено је то на данашњој сједници Колегијума скупштине, а на засједању парламента ријечи ће бити о висини стопе пореза за непокретности и одлуке о издвајању средстава за област предшколског васпитања и образовања за текућу годину, те о одређивању матичних подручја за вођење матичних књига на подручју града, као и приједлог одлуке о оснивању Професионалне ватрогасно – спасилачке јединице.

Пред одборницима ће се наћи и приједлог рјешења о именовању Комисије за провођење јавног надметања и приједлог рјешења о разрјешењу дужности и именовању вршиоца дужности једног члана Управног одбора Јавне установе „Центар за социјални рад“, као и приједлог одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање једног члана УОове установе.

На приједлог Комисије за избор и именовање усаглашено је да одборници донесу одлуку и о приједлозима рјешења о измјени рјешења о именовању по једног члана комисија за избор по јавном конкурсу за именовања у Туристичкој организацији, Геронтолошком центру и Дому здравља, те ће разматрати и приједлозима одлука о јавним признањима града, приједлог одборничкој легитимацији, те висини одборничког додатка и висини накнаде за рад радних тијела Скупштине града Дервента и одлуке о платама и другим правима функционера града.

Представници локалног парламента разматраће и приједлог плана коришћења средстава за подстицај развоја пољопривреде и села на подручју Дервенте за 2021. годину, као и Информацију о остваривању права у области борачко- инвалидске заштите и Информацију о раду невладиних организација и удружења грађана, те приједлог одлуке о приступању Споразуму градоначелника града за климу и енергију и изради Акционог плана за одрживу енергију и борбу против климатских промјена, као и приједлог програма санације и одржавања локалних и некатегорисаних путева и улица на подручју града у текућој години.

Усаглашено је и да ће на предстојећој сједници Скупштине града бити ријечи и о приједлогу одлуке о расписивању Јавног огласа за именовање једног члана Градске изборне комисије.

Усаглашена је и допуна тачака дневног реда, а на приједлог Клуба одборника СНСД-а, биће ријечи и о Приједлогу одлуке о утврђивању стандарда и критеријума за избор чланова Надзорног одбора Јавног предузећа „Дервентски лист и Радио Дервента“, те Приједлогу одлуке о расписивању Јавног конкурса за избор и именовање три члана Надзорног одбора Јавног предузећа „Дервентски лист и Радио Дервента“ и приједлог рјешења о именовању Комисије за избор и именовање чланова Надзорног одбора овог јавног предузећа. На приједлог клуба одборника СДС-а пред одборницима ће се наћи и Приједлог одлуке о стављању ван снаге одлуке о утврђивању висине накнаде за рад чланова управних и надзорних одбора у јавним установама и предузећима чији је оснивач Скупштина града.

Related posts

ИМИЦ додијелио три признања „Дервентско срце“

admin

Дервентски полицајци на пријему код министра

admin

Дервентски лист прославља рођендан

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još