Култура

Средњошколци новим комадом показали глумачки напредак

Представом „Опет ми“ пред публику је вечерас изашло осам полазника Драмског студија из групе средњошколаца, још једном потврдивши своје глумачко умјеће.

Исповијестима, рецитацијама и монолозима млади глумци, од којих је некима ово било прво представљање пред домаћом публиком, побрали су симпатије.

– Полазници средњошколци су се раније представили колажом „А сада ми“, а вечерас су у новом саставу извели наставак сценског колажа и то кроз исповијести, рецитације и монологе и то по систему академије. Дакле, ријеч је процесу који се пролази на првој и другој години студија гдје они покушавају да савладају неке основе глумачког изражаја и неке теже задатке у односу на прошли пут. Вечерас је акценат стављен на драму и неке озбиљне комаде гдје млади глумци имају прилику да говоре Чехова, Душана Ковачевића и друге велике писце и пјеснике – рекао је ментор и идејни творац студија Синиша Тешановић додавши да полазници школе глуме вриједно припремају нове комаде за изводјење.

– Надамо се да ћемо овом представом привући друге младе људе да се придруже нашем студију. Осим тига, убрзаним кораком радимо представу за омладину која ће говорити о веома битним стварима као што су насиље у школама, вербално насиље у породици и физичко насиље којом ћемо се представити на Омладинском фестивалу РС – објаснио је Тешановић.

Вечерашње представљање био је трећи наступ за Данијела Дакића који глуму похађа веч неколико мјесеци.

– Драмском студију сам се придружио случајно, а добио сам пуно више него што сам очекивао. Апсолутно ме промијенило, јер је више од обичне глуме. Показује колико се развијате као личност и стичете храброст да се отворите другим људима на чему сам захвалан ментору Синиши Тешановићу – казао је Дакић, а окушавање у глумачким водама сан је од малих ногу Сари Ћук.

– Мени је одувијек био сан да глумим и од малена сам вољела глуму и увијек сам замишљала да сам у неким серијама и филмовима. Искрено, нисам очекивала да у нашем граду почне да дјелује драмски студио и случајно сам му се придружила. Јако ми је драго због тога, јер сам остварила своје снове, опуштенија сам особа и другачија и наставићу да глумим– рекла је Ћук.

Тренутно у Драмском судију који дјелује у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ раде четири групе, двије групе основаца, средњошколци и одрасли.

 

 

Related posts

ПОХВАЛА ЗА ЕВИТИНУ ПЈЕСМУ

admin

ОМАЖ КЛАСИЧНОЈ УМЈЕТНОСТИ

admin

Елена Матић наступа на фестивалу „Мали композитор“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još