ИЗДВОЈЕНОНовости

Средњошколци се враћају у клупе, студенти на факултете

Настава у средњим школама и високошколским установама у Републици Српској почиње у понедјељак, рекао је министар здравља и социјалне заштите РС Ален Шеранић послије сједнице Републичког штаба за ванредне ситуације.

Шеранић је додао да јединице локалне самоуправе имају могућност да доносе појединачне одлуке.

– Имамо нешто мањи број заражених и мањи број узорака који долазе са терена – рекао је Шеранић.

Такође је навео да има мање особа на болничком лијечењу.

– Све мјере треба да наставимо да спроводимо јер долази период васкршњих празника и 1. мај – упозорио је Шеранић и замолио грађане да тај изазов окупљања добро прођемо и да задржимо тренд пада броја заражених.

Директор Института за јавно здравство Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је данас да се Српска налази на почетку периода стабилизације епидемиолошке ситуације.

– Требало је пет до седам недјеља да дођемо до периода стабилизације – рекао је Зељковић и подсјетио да је идентична ситуација била и у новембру.

Зељковић је истакао да почетак стабилизације не значи попуштање мјера и смањење дисциплине сваког појединца, те да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна.

Он је навео да је циљ Института да се максимално издужи епидемиолошка крива како би се смањио притисак на здравствени систем.

 

 

Related posts

Сваки изгубљени
живот вјечна рана

Derventski List

ВОДА СТИЖЕ ДО 700 ДОМАЋИНСТАВА ОСИЊСКОГ КРАЈА

admin

ПОЧЕЛА ИЗБОРНА КАМПАЊА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još