ИЗДВОЈЕНОНовости

Старији основци од понедјељка у школским клупама

Републички штаб за ванредне ситуацији донио је данас одлуку да се од понедјељка ученици основних школа од шестог до деветог разреда врате у школске клупе.

Средњошколци и студенти још се неће враћати у своје образовне установе и настављају да похађају наставу онлајн.

Директор Института за јавно здравство Бранислав Зељковић рекао је да ће од понедјељка бити дозвољени тренажни процеси аматерских спортских организација, али с максималним бројем до 30 особа. Додао је међутим да аматерским организацијама и даље неће бити дозвољена такмичења. Од понедјељка ће такође бити дозвољен и рад музеја и галерија, али неће бити дозвољен рад биоскопима и позориштима.

Штаб је донио одлуке и о новој организацији јавног саобраћаја према којој ће међуградски саобраћај моћи да се одвија на начин да број путника не може бити већи од броја сједећих мјеста, док у градском саобраћају тај број може бити 50 одсто од максималног броја мјеста у возилу.

– Имамо одређен период стабилизације што нам буди наду да ћемо сљедеће седмице имати позитиван тренд. Број хоспитализованих улази у једну раван. Очекујемо да и у наредном периоду имамо мало бољу ситуацију. Нажалост, имамо више преминулих – рекао је Зељковић.

Он каже да је епидемиолошка ситуација и даље неповољна, али да има карактер стабилизације.

Што се тиче вакцинације грађана старијих од 65 година, Зељковић каже да су задовољни одзивом.

– Много је блажа клиничка слика особе која је примила и једну дозу, него оне која није примила ниједну – објаснио је Зељковић.

http://www.nezavisne.com

Related posts

БОЉИ ЖИВОТНИ СТАНДАРД СТАНОВНИКА ГЛАВНИ ЗАДАТАК

admin

Дјечија машта заблистала пуним сјајем

admin

Републички штаб продужио све постојеће мјере и за празнике

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još