ИЗДВОЈЕНОНовости

Створени предуслови за прве прикључке

Изградња осињског водовода ушла је у фазу у којој се врло брзо, у домаћинствима прикљученим на овај водоводни систем, може очекивати да потече вода.

Из „Комуналца“ објашњавају да је ријеч о стотињак корисника чије куће су у непосредној близини главног потисног цјевовода.

– Они могу да уплате свој дио средстава и тиме створе предуслове да њихова домаћинства врло брзо буду прикључена на водоводни систем – рекао је руководилац „Водовода“ у „Комуналцу“ Милијан Стојчић.

Корисници би требали да на жиро – рачун града Дервента, на име трошкова прикључка, уплате по 1.500 марака, послије чега слиједи изградња шахта и монтирање опреме.

Изградња главног потисног цјевовода је у завршној фази, а сада се обављају тестна пуштања воде и уређују се дијелови градилишта који су остали неуређени или су радови на њима недавно завршени.

Задовољство чињеницом да долази вријеме финалне реализације пројекта и првих прикључака на мрежу не крије градоначелник Дервенте Милорад Симић.

– Недавно је завршено пројектовање 22 крака овог изузетно значајног инфраструктурног подухвата. Дакле, уз завршетак главног потисног цјевовода, чија изградња је у завршној фази, створени су услови да потенцијални корисници могу да се организују кроз грађевинске одборе и почну са уплатам средстава. Сада све зависи од грађана како ће се организовати на терену и колико брзо ће реаговати, јер њихово организовање диктира динамику расписивања тендера за изградњу мреже до њихових кућа – рекао је Симић.

Први тендери за изградњу секундарних мрежа могу се очекивати крајем љета, а неки грађевински одбори су већ формирани и отворени су и први текући рачуни за уплату средстава. Најбрже су реаговали мјештани Доње Осиње (Станићи – Тривуновићи – Јаћимовићи) и Церана.

Осињски водовод питком водом ће „напојити“ око хиљаду домаћинстава јужног дијела Дервнете и то мјештане у Црнчи, Церанима, Осињи, Појезни, Великој и Малој Сочаници.

Подршка

Логистичку подршку свим активистима пружа Одјељење за стамбено – комуналне послове Градске управе, а свима који имају било какве недоумице и питања на располагању је службеник одјељења на број телефона 053/315-141.

 

Related posts

Стара црква прославила Спасовдан

admin

Конкурс за упис у Стручну и техничку школу

admin

ПРОНАЂЕН БОШКО БОЖИЋ ИЗ БРОДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još