Култура

Стихови о ријеци Гојка Мандића однијели побједу

Побједник наградног конкурса за избор најбоље пјесме посвећене љепотама вода који је био расписан поводом 21. Међународних илинданских пјесничких сусрета „Прљача 2022“ је Гојко Мандић из Бањалуке.

Мандићева пјесма „Шта све ријека има“ била је најбоља на конкурсу у организацији Српског књижевног клуба „Вихор“ из Дервенте на који је стигло 76 радова из Републике Српске, ФБиХ, Србије, Словеније, Сјеверне Македоније, Црне Горе, Бугарске, Њемачке и Швајцарске.

Побједник у категорији шаљива пјесма је „Споразум“ дервентске пјесникиње Евите Бојковац, а у категорији укрински цвијет побједу је однијело „Кратко весеље“ Весне Марковић из Дервенте.

Награде побједницима конкурса биће додијељена на Мерђународним илинданским пјесничким сусретима „Прљача 2022“ у суботу, 6. августа, у Центру за културу.
Генерални покровитељ манифестације је Градска управа Дервента, а пјесничке сусрете је први пут подржало Министартво просвјете и културе Републике Српске.

Related posts

Поетски дан чува сјећање
на преминуле пјеснике

Derventski List

Омиљена басна
доживјела свој наставак

Derventski List

МОНОДРАМА „БОГ“ ВЕЧЕРАС

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!