ДруштвоИЗДВОЈЕНО

СУТРА ПРИЈЕМ ЗА МАЛИШАНЕ У ПРИПРЕМНОЈ НАСТАВИ

Дјечије обданиште „Трол“ и ове године организује припремну наставу за дјецу полазе у школу, а која нису боравила у предшколској установи, а пријем за ове малишане и њихове родитеље је сутра у 16 часова у просторијама вртића.

Настава у програму припреме у години пред полазак у школу почиње 1. марта и траје до 1. јуна, а одвијаће се радним данима у термину од 16 до 19 часова.

Начелник општине Милорад Симић обезбиједио је средства за куповину дидактичког материјала за предшколску дјецу „Цврчков коплет“,  вјежбанке за дјецу, које ће им сутра лично уручити.

Послије подјеле вјежбанки у „Тролу“ ће бити одржана представа за дјецу.

Директорица вртића Гордана Симић рекла је раније да је министарство у „Тролу“ одобрило овај програм за пет васпитно – образовних група.

Влада Републике Српске обезбиједила је 337.000 марака за овај тромјесечни програм и омогућила да се у програм укључе сви заинтересовани малишани.

Програм ће се проводити у 39 предшколских установа и 74 основне школе у Републици Српској, а њиме је обухваћено укупно 4.353 дјеце, што представља око 45 одсто од укупног броја дјеце у Српској која у септембру треба да крену у први разред.

Related posts

Слиједе значајни инвестициони захвати

admin

Дијелови Осиње и
Црнче сутра без струје

Derventski List

Филм носи поруку о животу са дијабетесом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još