ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Трубачи, пјесма, осмијеси и
сузе на опроштају од школе

Пјесма праћена музиком трубача, осмијеси, али и сузе дервентских матураната испунили су данас школско двориште средњошколског центра посљедњег дана наставе.

Киша и хладно вријеме нису успјели да покваре весели растанак од средње школе 217 ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и Стручне и техничке школе, а прослава се из школског дворишта преселила на улице града у неизоставном дефилеу у аутомобилима.

Иако срећни због успјешног завршетка једна фазе живота, матуранти нису крили жал због растанка са школским другарима.

– Док смо ишли у школу чекали смо да завршимо школовање, а сада смо тужни, јер нам слиједе нови животни изазови – рекао је Недељко Сибинчић који се школовао за техничара ЦНЦ технологија.

У посљедњем дану школe ужива Данијела Митровић, трудећи се да запамти све лијепе тренутке који су обиљежили четири године средње школе.

– Свако од нас данас наставља живот даље, а тога још увијек нисмо свјесни. Сада слиједе неке нове обавезе – додала је ова ученица која са дипломом економског техничара планира да упише Економски факултет у Бањалуци.

Срећом, али и тугом, данашњи дан испунио је и матурант Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Никола Пејић.

– Чудани су осјећаји данас, истовремено и туга и срећа. Жао ми је због растанка, али и драго због краја једног и почетка потпуно другачијег поглавља у нашим животима – рекао је Пејић које се нада да ће од јесени бити бруцош Грађевинског факултета у Новом Саду.

Теодора Ружић информатичку гимназију завршила је одличним успјехом, а има жељу да упише психологију у Будимпешти.

– Ове четири године су брзо пролетјеле. Успомене које носим из средње школе су лијепе, а доста тога смо и научили – казала је она, а Наталија Николић додаје да из средње школе носи пријатељства која се нада да ће живјети и даље.

– У разреду нас је било 21, од чега је било 13 момака, и никада нам није било досадно – рекла је Николићева.

Похвале на рачун генерације матураната која се опрашта од школе имају у управама школа.

– Ова генерације је била добра у сваком погледу, успјеху, владању, као и ваннаставним активностима. Данас је њихов посљедњи дан наставе, али пред њима су још и обавезе полагања завршног матурског испита и матруска забава – казала је Јовићева.

Директорица Средњошколског центра „Михајло Пупин“ Гордана Асентић додала је да се ова генерација, осим у знању, истакла и на такмичењима, друштвено корисним акцијама и другим активностима.

– Имали смо низ такмичења и догађаја, учешћа на конкурсима, разне активности у којима су наша дјеца успјешно учествовала, а многи се баве и спортом, те разним друштвено корисним радом – казала је Асентићева.

Матурске забаве

Пред овом генерацијом матураната су и матурске забаве, а прва је у суботу, 24. маја у Центру на културу, и то ученика Стручне и техничке школе, а потом у петак, 31. маја ученика Средњошколског центра „Михајло Пупин“.

Related posts

За „поносну картицу“ пријавила се 301 породица

admin

„Соната“ спојила
музику и доброчинство

Derventski List

Светосавска академија
данас у Центру за културу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još