ИзбориИЗДВОЈЕНО

Уз СНСД Република Српска и Дервента наставиће да јачају

СНСД ће наставити да јача Републику Српску, како је то радио и до сада, а самим тим наставиће да гради Дервенту која је једна од најперспективнијих локалних заједница у Републици Српској и један од бастиона СНСД-а.

Поручено је то, уз изборни слоган слоган СНСД-а „Јер волимо Српску“, вечерас са централне трибине СНСД-а која је одржана у дервентском Центру за културу, а приликом које су пред Дервенћане изашли кандидати за предсједника Републике Српске Милорад Додик, кандидат за српског члана Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, кандидати за посланике у Народној скупштини из изборне јединице 4 предвођени носиоцем листе Игором Жунићем, те кандидати за Представнички дом Парламентарне скуптшине БиХ у изборној јединици 2.

Додик је истакао да је Дервента град за који се чује, а што ће бити настављено и у будућности захваљујући планираним пројектима.

– Годинама, деценијама овдје радимо заједно. Људи из Дервенте, предвођени нашим тимом и градоначелником и његовим сарадницима, заједно радимо и обновили смо Дервенту која је била разорено мјесто, а данас је град са добром перспективом за живот и тај тренд мора да се очува. Мислим да Дервенћани знају да нема никаквих калкулација и да оно што је испобано то СНСД треба и даље да ради. Желим им свима све најбоље, настављамо да градимо Дервенту – рекао је Додик најавивши нове инфраструктурне пројекте у Дервенти.

– У наредних годину, двије намјетавамо да градимо брзу цесту и да спојимо Дервенту са ауто – путем Добој – Бањалука, то је нешто што је обавеза републичких органа власти заједно са градским властима гдје морамо да завршавамо имовинско – правне и друге послове. Наша намјера је да ту брзу цесту изградимо даље до Брода и то ће битно, не само интегрисати овај дио РС са укупним комуникацијама у републици, него ће ојачати привредни развој јер великим путевима долазе људи и привреда, а малим путевима сви бјеже – рекао је Додик додавши да ће у наредном периоду бити донесен закон о легализацији објеката у РС који се налазе на авионском снимку од 31. децембра 2013. године, а што вјерује да ће бити у интересу и Дервенћанима.

– Такође, доминантно ће бити у наредних неколико мјесеци, а вјерујем и година, да имамо довољно хране и енергије и вјерујем нећемо имати несташицу. Европа сада нуди интегрални план управљања енергетским системима, али ми нисмо допустили приватизацију термоелектрана и хидроцентрала и зато ми плаћамо нашу струју јефтиније него потрошачи у региону. Оно што ћемо учинити, а што је сигурно добра ствар, а то је да ћемо за сваког нашег човјека који живе у другим земљама добити идентификациону националну карту, тако да кад дође овдје и његова породица, имају права као и ми, и неће бити странци – рекао је Додик.

Јака Републила Српска основна је водиља СНСД-а истакла је и кандидат за српског члана Предсједништва БиХ је Жељка Цвијановић.

– СНСД сигурно побјеђује у Дервенти и широм Републике Српске зато што СНСД има јасну народну политику која подразумијева јаку РС са очуваним надлежностима. Наш Устав има снагу, коју морамо очувати и паралелно са тим развијати економију, да обезбјеђујемо напредак у сваком погледу. То смо радили све ове године и спремни смо и даље да наставимо са нашим народом да радимо у интересу РС. Одговорност коју носимо разумијемо и не бојимо се ниједног посла и не бојимо се тога да имамо став, да можемо јасно да га саопштимо, да можемо да укрстимо копља са свима онима који имају другачије ставове и коначно да побиједимо за Републику Српску – рекла је Цвијановићева.

Носилац листе у изборној јединици 4 за Народну скупштину РС Игор Жунић казао је да вјерује да грађани препознају остварени бољитак у Дервенти.

– Дервента је један од бастиона СНСД-а. Дервента је један привредни град, а сигурно док СНСД није дошао на власт, док Милорад Додик и Жељка Цвијановић нису стали иза читавог амбијента, то није било тако. Поносан сам што учествујем у развоју Дервенте и поносан сам на оно што смо урадили, као и на локалну власт и сигуран сам да грађани то добро препознају – рекао је Жунић док је кандидат за народног посланика Денис Пијетловић казао да очекује величанствену побједу СНСД-а.

– Прије свега позивам наше гласаче да подрже кандидата за предсједника РС Милорада Додика и кандидата за српског члана Предсједништва Жељку Цвијановић. Очекујемо убједљиву побједу и знамо да ћемо побиједити – поручио је Пијетловић, а кандидат за посланичке клупе у Народној скупштини РС Маја Пјерановић истакла је да СНСД вјерује у младе људе.

– Велико је задовољство бити вечерас домаћин највишем руководству Републике Српске. Ја сам примјер како СНСД подржава младе људе и позивам све младе у Дервенти, али и из цијеле РС, да подрже Милорада Додика за предсједника РС и Жељку Цвијановић за српског члана Предсједништва БиХ – истакла је Пјерановићева.

Кандидат СНСД-а за посланика у Представничком дому Парламента БиХ из Дервенте Ђурђа Додиг Пијетловић казала је да Српска уз СНСД може само да буде јача.

– Бирајте СНСД, јер је доказао да може да нас води напријед, да развијамо Републику Српску и морамо је ојачати и оснажити само овакву каква јесте, Дејтонску и загарантовану нашим Уставом и нашим Дејтонским споразумом – рекла је Додиг Пијетловићева.

Присутне је поздравио и почасни предсједник Градског одбора СНСД-а и градоначелник Дервенте Милорад Симић.

– Данас је велико задовољство бити у Дервенти. Кад говоримо о Дервенти говоримо и о Републици Српској, гдје дуго година трајемо. У Дервенти 20 година радимо ваљано, а ја као начелник 18 година. Учинили смо од Дервенте нешто што је мало ко могао замислити и данас уздигнуте главе и чиста образа можемо изаћи пред своје бираче и број људи који је данас овдје нас подсјећа на то. Данас је прилика да се окупимо и да кажемо неке шлагворте који наши чланови требају говорити нашим грађанима, без измишљања, само оно што се у Дервенти дешавало и оно што планирамо радити – рекао је Симић.

Централном митингу СНСД-а у Дервенти, уз кандидате за највише функције и посланике у парламентима РС и БиХ, присуствовао је и шеф Представништва Републике Српске у САД – у Обрад Кесић.

Related posts

Уз осмијехе и у свечаним издањима ка новим изазовима

admin

Слиједи реконструкцијa објекта школе, опозван предсједник Скупштине

admin

Град ће помоћи обнову куће породице Пелеш

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još