ИЗДВОЈЕНОНовости

Улица 1. маја постаје безбједнија

Изградња тротоара у дијелу Улице 1. маја, која је почела протеклих дана, учиниће ову веома фреквентну улицу у значајној мјери безбједнијом за пјешаке, нарочито ђаке, али и приближити планираној траси за шетњу када тротоаром буде спојена са Жељезничком улицом.

Како су појаснили из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе тротоар ће за сада бити изграђен у дужити од око 360 метара с једне стране улице, и то од скретања за насеље Чардак до спајања са Вуковарском улицом. План је да се тротоар у Улици 1. маја споји са тротоаром и дијелом обилазнице до новог кружног тока и даље према Жељезничкој улици.

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Срђан Новић објашњава да тротоар до поменутог дијела града чека на пројекат изградње канализације.

– Чекамо да се заврши пројекат изградње канализације од Вуковарске улице, како би тај пројекат претходио изградњи тротоара. Ипак, након дугог чекања почела је изградња овог тротоара – рекао је Новић.

Средства за изградњу издвојена су кроз план капиталних улагања за ову годину, а Новић је подсјетио да осим тога, ових дана слиједи извођење радова на неколико локација у граду који се финансирају из различитих извора.

– Очекујемо да за који дан почну радови у Улици Бранислава Нушића у насељу иза мотела „Двор“, гдје је планирано асфалтирање дијела улице. Скори почетак радова очекујемо и у Колубарској улици на Гаковцу, а у Пијетловића сокаку у току је пробијање Улице Николе Пашића, односно припреме за асфалтирање – додао је Новић.

Путеви

Радови су протекле седмице извођени и у Мишковцима, гдје је асфалтирана дионица пута у Влајића ријеци, а почеле су и припреме за асфалтирање Улице Николе Пашића.

Related posts

ИСПУЊЕНИ СВИ ЗАДАЦИ У БОРБИ СА КОРОНА ВИРУСОМ

admin

Тече рок за конституисање Скупштине

admin

СУТРА СПЕКТАКЛ НА ЛЕДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još