ИЗДВОЈЕНОНовости

Улица 1. маја постаје безбједнија

Изградња тротоара у дијелу Улице 1. маја, која је почела протеклих дана, учиниће ову веома фреквентну улицу у значајној мјери безбједнијом за пјешаке, нарочито ђаке, али и приближити планираној траси за шетњу када тротоаром буде спојена са Жељезничком улицом.

Како су појаснили из Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе тротоар ће за сада бити изграђен у дужити од око 360 метара с једне стране улице, и то од скретања за насеље Чардак до спајања са Вуковарском улицом. План је да се тротоар у Улици 1. маја споји са тротоаром и дијелом обилазнице до новог кружног тока и даље према Жељезничкој улици.

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Срђан Новић објашњава да тротоар до поменутог дијела града чека на пројекат изградње канализације.

– Чекамо да се заврши пројекат изградње канализације од Вуковарске улице, како би тај пројекат претходио изградњи тротоара. Ипак, након дугог чекања почела је изградња овог тротоара – рекао је Новић.

Средства за изградњу издвојена су кроз план капиталних улагања за ову годину, а Новић је подсјетио да осим тога, ових дана слиједи извођење радова на неколико локација у граду који се финансирају из различитих извора.

– Очекујемо да за који дан почну радови у Улици Бранислава Нушића у насељу иза мотела „Двор“, гдје је планирано асфалтирање дијела улице. Скори почетак радова очекујемо и у Колубарској улици на Гаковцу, а у Пијетловића сокаку у току је пробијање Улице Николе Пашића, односно припреме за асфалтирање – додао је Новић.

Путеви

Радови су протекле седмице извођени и у Мишковцима, гдје је асфалтирана дионица пута у Влајића ријеци, а почеле су и припреме за асфалтирање Улице Николе Пашића.

Related posts

РЕХАБИЛИТАЦИЈА ОЛАКШАВА ЖИВОТ

admin

Вјечно сјећање
на ратом однесене животе

Derventski List

ПЛЕСНА СМОТРА ОКУПИЛА 380 МЛАДИХ УМЈЕТНИКА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još