ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Усвајају упутства за коришћење нове опреме

Стручна и техничка школа једна је од 50 средњих школа у Републици Српској које су опремљене СТЕМ лабораторијом у оквиру пројекта „Табла“, а тим поводом у Дервенти је данас одржан семинар за наставно особље које ће користити нову опрему.

Семинар, чији је домаћин Стручна и техничка школа, водиће шест мастер едукатора, односно професора из школа које су опремљене СТЕМ лабораторијом, а данас сз знања колегама преносила по два професора из дервентских средњих школа, те по један из Прњавора и Брода.

– Пројекат „Табла“ проводи Министарство просвјете и културе РС уз подршку Републичког педагошког завода, а финансиран је од стране организације „Save the children“, а који за циљ поред опремања лабораторија, има и унапријеђење наставног процеса. У оквиру пројекта организован је и семинар са 90 учесника, од којих су по 35 из двије дервентске средње школе и по десет из Прњавора и Брода. Едукатори, који су претходно прошли шеснаестодневну обуку, преносиће упутства за управљање опремом другим професорима. Циљ је да се унаприједи наставни процес у школама учесницима пројекта – објаснила је директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић додавши да ће се научно – истраживачке лабораторије користити и по завршетку пројекта, односно 2022. године.

Јовићева се захвалила министарству и Републичком педагошком заводу који су препознали потребе школе, узимајући у обзир да ће поред опреме ова школа бити у предности када се ради о усавршавању наставног кадра.

СТЕМ лабораторије

СТЕМ лабораторија у вриједности од 20.000 марака садржи четири лаптопа, паметну таблу, намјештај (столови, столице, орман, полице), 3Д штампач са попратном опремом, Лего едукацијски сет, Ардуино сет, робот хексапод, геометријски прибор, као и моделе/карте за биологију и географију.

Related posts

Опрезно приликом интернет куповине на „Црни петак“

admin

Уручени поклони прворођеној беби у 2021.

admin

Марљиво увјежбавају пјесме
и прижељкују наступе

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!