ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Усвајају упутства за коришћење нове опреме

Стручна и техничка школа једна је од 50 средњих школа у Републици Српској које су опремљене СТЕМ лабораторијом у оквиру пројекта „Табла“, а тим поводом у Дервенти је данас одржан семинар за наставно особље које ће користити нову опрему.

Семинар, чији је домаћин Стручна и техничка школа, водиће шест мастер едукатора, односно професора из школа које су опремљене СТЕМ лабораторијом, а данас сз знања колегама преносила по два професора из дервентских средњих школа, те по један из Прњавора и Брода.

– Пројекат „Табла“ проводи Министарство просвјете и културе РС уз подршку Републичког педагошког завода, а финансиран је од стране организације „Save the children“, а који за циљ поред опремања лабораторија, има и унапријеђење наставног процеса. У оквиру пројекта организован је и семинар са 90 учесника, од којих су по 35 из двије дервентске средње школе и по десет из Прњавора и Брода. Едукатори, који су претходно прошли шеснаестодневну обуку, преносиће упутства за управљање опремом другим професорима. Циљ је да се унаприједи наставни процес у школама учесницима пројекта – објаснила је директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић додавши да ће се научно – истраживачке лабораторије користити и по завршетку пројекта, односно 2022. године.

Јовићева се захвалила министарству и Републичком педагошком заводу који су препознали потребе школе, узимајући у обзир да ће поред опреме ова школа бити у предности када се ради о усавршавању наставног кадра.

СТЕМ лабораторије

СТЕМ лабораторија у вриједности од 20.000 марака садржи четири лаптопа, паметну таблу, намјештај (столови, столице, орман, полице), 3Д штампач са попратном опремом, Лего едукацијски сет, Ардуино сет, робот хексапод, геометријски прибор, као и моделе/карте за биологију и географију.

Related posts

За капитална улагања више од милион, подршка раду градоначелника

admin

ОДЛИЧАН ПЛАСМАН ИНФОРМАТИЧАРА ИЗ СШЦ „МИХАЈЛО ПУПИН“

admin

Вриједности Светосавља непролазна водиља

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još