Друштво

Успомене из ђачког доба године не бришу

Генерација 1965. године Основне школе „Моша Пијаде“ из Бијелог Брда прославила је протеклог викенда 42 године од завршетка основног образовања, а дружењу су се одазвала 32 ученика од 78, колико је било у два одјељења, као и четири наставника.

Присјећајући се школских дана, уз музику и плес, некадашњи другари из школских клупа препричавали су догађаје из тог времена, а пале су и сузе радоснице, јер се многи од њих годинама нису видјели.

Расути на пет континената, од Новог Зеланда до Канаде, обновили су контакт и већ заказали сљедеће дружење за 27. мај 2023. године.

– Наш друштвени дом преуредили смо у учионицу и захваљујемо се директорици Основне школе „19. април“ Елвири Миљић која нам је помогла да имамо угођај праве учионице. Хвала и Нури Пипић, Јели Хасичевић, Иви Гаврану и Рајку Носовићу који су од нас учили да будемо добри људи иако им, признали су, није било ни мало лако. Радујемо се што смо се окупили и хвала свима на одзиву, а посебно онима који су помогли организацију ове вечери, а то су и Милкица Брнадић, Нура Пипић и Иво Гавран. Нисмо се могли сви скупити, јер је корона оставила трага, али се надамо да ћемо наредне године бити у прилично јачем издању – рекао је један од организатора Фрањо Блажевић.

Related posts

Прекиди у снабдијевању струјом у петак

admin

Желим да и даље његујем знање и таленте

admin

На стазе знања закорачило 119 првачића ОШ „Никола Тесла“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!