Друштво

У Дервенти зачета
сарадња три установе

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ био је данас домаћина састанка представника Државне буџетске образовне установе „Грот“ из Санкт Петербурга и школе за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ из Београда са акцентом на успостављање сарадње ове три  установе.

Циљ да се омогући размјена искустава и пракси између установа, а договорено је да први кораци сарадње буду предузети у правцу едукације запослених стручних радника, повезивања ученика, односно корисника, као и организације семинара и тематских радионица.

Директор „Будућности“ Владан Поповић казао је да је част бити домаћин оваквом састанку.

– Драго ми је због зачетка сарадње три установе, а посебно јер се то дешава под окриљем наше установе.  Отприлике смо дефинисали правце будуће сарадње како би на основу заједничких искустава дошли до заједничког рјешења проблема у пракси који погађају све три установе – рекао је Поповић казавши да је ријечи било и симпозијуму који би окупио како стручњаке из ове три установе, тако и других које се баве образовањем слијепих и слабовидих ученика.

– Планирали смо да окупимо све стручњаке из школа које се баве образовањем слијепих и слабовидих ученика, а којем би требало да присуствују и установе са подручја бивше Југославије, које су заправо у истом статусу, да поред образовања врше подршку у инклузивном начину образовања као ресурсни центри што ће бити и главна тема симпозијума који је планиран 25. новембра у Дервенти – рекао је Поповић.

Замјенице директора руске школе Марина Артамонова и Свјетлана Александровна Никитина истакле су задовољство што су, осим за остваривање сарадње са Центром „Будућност“, имале прилику да разговарају о корацима обнове сарадње са школом „Вељко Рамадановић“ из Београда.

– Сарадња све три наше установе ће бити веома корисна за све и веома смо срећни што смо, од самог почетка, нашли заједничке теме и области. Ми Руси, увијек кажемо да није важно у којој смо установи, школи, па ни држави, наша срца су увијек отворена и спремна да се потрудимо да креирамо бољу будућност за нашу дјецу – рекле су представнице руске школе, а задовољство због проширивања круга сарадника изразиле су и представнице београдске школе „Вељко Рамадановић“.

– Видимо да ће нам сарадња између наше три установе понудити бројне могућности у будућности, како нама стручњацима, тако и нашим ученицима, што је свакако разлог за велико задовољство. Наше установе су врло сродне школе које имају сличне проблеме у пракси, изазове а ово је сјајна могућност да разменимо наша искуства и помогнемо једни другима – рекла је представница ове школе Радмила Видовић.

Related posts

Награде најбољим пољопривредницима, „овнијада“, такмичења и падобранци

admin

Дјечак Љубиша Пијетловић сам брине о домаћинству

admin

Од данас раде фризерски и козметички салони

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još