Друштво

У Дому здравља доступни
брисеви за вртићку дјецу

У Дому здравља од сутра, 2. јула, па до краја августа, уторком и четвртком од седам до десет часова биће узимани брисева грла и носа дјеце која похађају вртић, и то у просторијама вакциналног центра уз претходно заказивање термина.

Према Закону о предшколском васпитању и образовању на почетку сваке радне године родитељ дјетета које похађа предшколску установу обавезан је да донесе налаз бриса грла, носа и столице дјетета, а ове анализе могуће је обавити у дервентском Дому здравља.

– За ове анализе неопходно је донијети здравствену књижицу дјетета и упутницу педијатра која се може узети без присуства дјетета и том приликом се заказује термин за узимање брисева. Цијена ове услуге је пет марака по особи – саопштили су из Дома здравља додајући да за особе која немају упутницу педијатра или нису у могућности да дијете доведу у наведеним терминима узимање брисева грла и носа могуће је и у лабораторији Дома здравља сваким радним даном од седам до девет часова без претходног заказивања.

Цијена услуге у овом случају износи 20 КМ по особи.

У лабораторији ове здравствене установе могуће је обавити и преглед столице на паразите сваким радним даном од седам до 15 часова.

– За ову услугу није неопходна упутница педијатра, а цијена износи пет марака – прецизирали су из Дома здравља.

Related posts

Обављена 163 бесплатна мамографска прегледа

admin

Упоредне цијене горива на пумпама у Дервенти

admin

„Шакалијада“ прилика за лов
на предатора и дружење

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još