Друштво

У идућа три дана појачане саобраћајне контроле

Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводиће у идућих три дана, на подручју читаве Српске, акцију контроле возача на вожњу под дејством алкохола, опојних дрога и психоактивних лијекова.

Полицијски службеници ће организовати контролне пунктове и контролисати и сва друга евентуална кршења законских одредби (превоз дјеце у возилу без сједалице, некоришћење безбједносног појаса на предњем и задњем сједишту, коришћење мобилног телефона у вожњи и др.), остварујући вид контроле тзв. лијевак, а по принципу „нулте толеранције“.

У дане извођења акције биће ангажовани и службени пресретачи и то управо на критичним правцима широм Српске.

Акција се спроводи у оквиру кампање „Вози опрезно – путуј безбједно“, а у циљу заустављања негативног тренда у погледу броја погинулих лица у саобраћајним незгодама, с обзиром да је само током јула 14 особа смртно страдало у саобраћајним незгодама, а у прва три дана августа четири лица.

Министарство унутрашњих послова РС апелује на све учеснике у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања возила прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.

Related posts

Ђаци поносно представили резултате својих залагања

admin

САЋА ПОЛУПРАЗНА, СКАЧУ ЦИЈЕНЕ МЕДА

admin

У суботу вакцинација без претходног заказивања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Које теме бисте вољели да буду заступљеније у Дервентском листу:

Хвала што сте гласали!