Uncategorized @bs

U kasarni „Zdravko Čelar“ izložena vojna oprema i vozila

U kasarni „Zdravko Čelar“ danas je održan Dan otvorenih vrata tokom kojeg je učenicima derventskih škola i drugim građanima predstavljena oprema, vozila i druga sredstva kojim raspolaže Inžinjerijski bataljon.
Radi se o tradicionalnoj aktivnosti u derventskoj kasarni povodom obilježavanja 1. decembra, Dana Oružanih snaga BiH.
Da je iza Inžinjerijskog bataljona u Derventi uspješna godina potvrdio je komandant pukovnik Vladimir Bojić istakavši da je osoblje spremno i obučeno da izvršava sve zadatke na vrijeme i kvalitetno.
– Dan otvorenih vrata organizovali smo povodom obilježavanja Dana Oružanih snaga BiH, 1. decembara, sa ciljem da se kasarna otvori za civilno stanovništvo, prvenstveno za škole, da djeca dođu da vide s čim raspolažemo i radimo, a to je i jedan oblik druženja – rekao je Bojić.
On je dodao da će sutra u kasarni biti nastavljeno obilježavanje svečanim postrojavanjem jedinica Inžinjerijskog bataljona.
– Mi smo specifična jedinca, jedina Inžinjerijska jedinica u Oružanim snagama BiH, i radimo tokom čitave godine. Kada ne radimo inžinjerijsko uređenje za vojne i civilne strukture, na osam lokacija u BiH imamo organizovanu zimsku službu. Spremni smo da odgovorimo na zahtjeve lokalnih zajednica – dodao je Bojić.
U krugu kasarne „Zdravko Čelar“ bila su izložena i vozila i oprema kojom rapolaže i Policijska stanica i Profesionalna vatrogasno – spasilačka jedinica.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još