ДруштвоРС-РЕГИЈА

У Хрватску и даље уз ковид потврду или негативан тест

У Хрватској су од поноћи укинуте све мјере уведене ради сузбијање епидемије вируса корона, осим ношења маски у здравственим и установама социјалне бриге које пружају услуге старијим лицима, а измјене се односе и на путовања, односно уласке у земљу.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић саопштио је да за држављане трећих земаља (међу којима је БиХ) остаје на снази привремено ограничење преласка граничних прелаза Хрватске, али уз одређену релаксацију. У односу на стару одлуку, најважнија промјена у новој је да више нема забране уласка у Хрватску без обзира на то из којих земаља и због којих разлога се долази.

Држављани трећих земаља који ће долазити у Хрватску, моћи ће прелазити границу без доказивања разлога због којег долазе, тј. биће довољно да испуњавају епидемиолошке услове односно довољно је да посједују ковид потврду.

Уз доказ о вакцинацији или преболованом ковиду или негативан тест, држављани БиХ до сада су морали имати и оправдан разлог због које улазе у Хрватску. Тако су, у случају туристичког путовања, морали имати потврду о резервацији или уплаћеном смјештају у хотелу, кампу или код приватног изнајмљивача које су требали показати на граничном прелазу.

Дакле, то више неће бити потребно, док потврде о вакцинацији, преболованом ковиду или негативан тест до даљег остају на снази.

Што се тиче особа које ће у Хрватску долазити из ЕУ, њима више неће бити потребне ни ковид потврде. Такође, ограничење преласка преко граничних прелаза не односи се и на расељене особе из Украјине.

(Глас Српске)

Related posts

СВАКО ЗНАЊЕ НЕКАДА У ЖИВОТУ ЗАТРЕБА

admin

Црква сваким даном
добија нове обрисе

Derventski List

НОВОГОДИШЊА ПРИРЕДБА У „БАМБИЈУ“ УГРИЈАЛА СРЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još