Друштво

Фризер тражено и
перспективно занимање

Квалитетна теоријска основа његе и обликовања косе, праћена практичном наставом, профилисаће ђаке током трогодишњег школовања у Стручној и техничкој школи за занимање фризер и тиме одговорити на потребе тржишта, али и задовољити жеље будућих средњошколаца.

Ти принципи били су водиља Стручној и техничкој школи да ово занимање уврсти у уписну политику за идућу школску годину. Прилику да се школује за фризера имаће 20 ученика.

Директорица школе Бранка Јовић истакла је да Стручна и техничка школа први пут уписује генерацију фризера.

– Процијенили смо да је то занимање интересантно, потребно тржишту и нашем граду и пружа могућност за запослење. Ученици, осим што ће стећи квалитетне основе за надоградњу у професионалном смислу, бити оспособљени и за рад одмах по завршетку средње школе -рекла је Јовићева додавши да очекују добар одзив ђака за ово занимање.

– Цијенимо да ће за ово занимање бити заинтересован велики број ученика јер су они сами исказали жељу за то. Свакако, ђаци ће у овом занимању моћи да изразе и креативност и умјетничку црту, што им сигурно не мањка – додала је Јовићева.

Осим теорије, ученици ће имати прилику да све научено материјализују кроз праксу, па ће послије завршене средње школе бити упознати са основама уређивања, одржавања, његе, бојења, шишања и обликовања косе. При томе, ђаци ће бити оспособљени и за берберске услуге, односно, вјештине уређења браде.

Детаљи и специфичности занимања која ће бити понуђена ученицима у Стручној и техничкој школи у идућој школској години доступна су на порталу www.derventskilist.net.

Related posts

СУТРА ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

admin

Више градских улица
сутра без струје

Derventski List

Нови дом за мирно
одрастање шесторо малишана

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još