ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Хуманост остаје једина водиља

Досадашњем руководству Градске организације Црвеног крста, предсједници Скупштине Емилији Пајић, потпредсједницима Жељку Каиновићу и Зорану Мишићу, те секретару Радиславу Кујунџићу повјерен је нови четворогодишњи мандат да ову организацију и даље воде путем хуманости.

Одлучено је то на данашњој конститутивној сједници Скупштине дервентског Црвеног крста, а на првој редовној сједници овог тијела усвојени су програм рада и финансијски план организације за 2023. годину.

– Наставићемо са нашим традиционалним активностима које смо проводили и до сада, а то су, прије свега, дистрибуција хуманитарне помоћи, добровољно давалаштво крви, рад са подмлатком и омладином, припрема и одговор на катастрофе, програм заштите од мина и служба тражења, као и обиљежавање значајних датума – рекао је Кујунџић додајући да ће подршка из градског буџета у идућој години бити већа за око 20 одсто.

У оквиру сједнице уручено је и признање Црвеног крста РС „Златни знак“ двојици истакнутих волонтера Обраду Симићу и Зорану Мишићу за дугогодишње чланство и залагање у овој организацији.

– Дервентска организација у структури Црвеног крста РС важи за једну од најбоље организованих и то од начина рада, примјене законских прописа и провођења активности. У Црвеном крсту не могу бити људи који у себи не носе племенитост, доброту и хуманост. Успјешан рад ове организације је показатељ тога и желим вам успјех и у наредном периоду – рекла је генерални секретар Црвеног крста Републике Српске Сњежана Ковач која је Дервенћанима уручила признања.

Сједници је, осим делегата и других гостију, присуствовао и начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић.

Related posts

Тротоар спаја нови кружни ток са Улицом 1. маја

admin

Нотама саткали најљепше нити

Derventski List

Почињу да раде тржни центри, кафићи остају затворени

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još