Uncategorized @bs

Humanošću obogaćuju praznike

Pripreme za božićnu akciju Kola srpskih sestara „Carica Milica“, koja je i prethodnih godina uljepšavala novogodišnje i božićne praznike sugrađanima kojima je to najpotrebnije, uveliko traju, a već od prve sedmice decembra sugrađani mogu učestvovati svojim donacijama.
Korpe za prikupljanje prehrambenih i higijenskih proizvoda nalaziće se u lokalnim marketima, a svi koji žele da budu dio božićne akcije potrepštine mogu donijeti i u Saborni hram Uspenja Presvete Bogorodice.
– Korpe za prikupljanje namirnica i higijenskih proizvoda postavićemo, kao i ranije, u markete „Hiper Kort“ i „Đurić“, ali i u druge ukoliko budu imali mogućnost za to. Donacije se mogu ostaviti i u Sabornom hramu, a novčane priloge je moguće uplatiti na žiro – računa kola – kazala je predsjednica kola Đurđa Dodig – Pijetlović dodavši da je i najmanja sitnica značajna i da nijedna donacija nije skromna.
Prikupljena pomoć biće, kako je već postala tradicija, podijeljena uoči novogodišnjih i božićnih praznika, i to onima kojima bude najpotrebnija.
– Do sada smo uspijevali da za nekoliko porodica obezbijedimo i pečenice, odnosno božićni ručak, a nadamo se da ćemo i ove godine uspjeti da na taj način obradujemo naše sugrađane – rekla je Dodig – Pijetlovićeva.
U duhu praznika i darivanja biće i Božićni bazar za koji su pripreme, takođe, već počele.
– Humanitarni bazar biće održan ispred Sabornog hrama i to četiri dana, pred Novu godinu i Božić. Ove godine u izradi rukotvorina koje će, pored badnjaka i božićne pšenice, biti izložene na bazaru pomažu nam i učenici srednjih škola – kazala je predsjednica kola.
Ona je pozvala sve Dervenćane koji su u mogućnosti da budu dio akcija prikupljanja pomoći i posjete Božićni bazar, te na taj način uljepšaju praznike sugrađanima.

Svetosavski bal
Uporedo sa pripremama za praznične humanitarne akcije, kristalištu se i detalji trećeg Svetosavskog bala, koji bi trebalo da bude održan početkom februara.
– Cijena donacija, odnosno ulaznica, je 100 KM kao i do sada. Pozivam sugrađane da nam dostave prijedloge kandidata, odnosno najboljih studenata, a kojeg ćemo nagraditi sa 1.000 KM. Ime studenta, sa kopijom ocjena, možete dostaviti u kolo – kazala je predsjednica Kola srpskih sestara.

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još