ИЗДВОЈЕНОНовости

ЦИК потврдио резултате избора

Централна изборна комисије (ЦИК) БиХ потврдила је на данашњој сједници резултате општих избора у БиХ за све нивое, након чега почињу тећи законом прописани рокови за успостављање власти.

ЦИК је једногласно потврдио резултате избора за Предсједништво БиХ, Представнички дом Парламента БиХ, предсједника и потпредсједнике Републике Српске, Представнички дом Парламента ФБиХ и свих десет кантона у ФБиХ.

Претходно су се стекли услови за то јер је Апелационо вијеће Суда БиХ одбило жалбу опозиционих странака из Републике Српске којом су тражили поништавање избора за предсједника и потпредсједнике Републике Српске.

Према потврђеним резултатима, предсједник Републике Српске је Милорад Додик, а потпредсједници Ћамил Дураковић из реда Бошњака и Давор Прањић из реда Хрвата.

Српски члан Предсједништва у наредном четворогодишњем мандату биће Жељка Цвијановић, бошњачки Денис Бећировић, а хрватски Жељко Комшић.

СНСД је апсолутни побједник избора за Народну скупштину Републике Српске, док по броју освојених мандата слиједе СДС и ПДП.

Потврђени су резултати и за Парламентарну скупштину БиХ у којој ће из Републике Српске највише посланика имати СНСД, а слиједе га СДС и ПДП, док је у ФБиХ највише посланичких мјеста освојио СДА, потом ХДЗ, те СДП. СДА и ХДЗ побједници су избора за Парламент ФБиХ и кантоналне скупштине.

http://www.glassrpske.com

Related posts

Христос васкрсе!

admin

ПОД НАДЗОРОМ 219 ОСОБА, ДВИЈЕ У СТРОГОЈ ИЗОЛАЦИЈИ

admin

Захвалнице за 16 волонтера за пружену руку помоћи

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još