Друштво

Четири деценије нису
избрисале ђачке успомене

Генерација матураната која је школовање завршила 1980. године у Основној школи „Моша Пијаде“ у Бијелом Брду окупила се протекле суботе и оживјела успомене из ђачких клупа.

На окупљање су стигла 22 ђака и двоје наставника, а састанак је био још радоснији с обзиром да су неки од њих на годишњицу матуре стигли и са других континената.

– Видјети оне које нисмо видјели 43 године је нешто што се може само пожељети. Долазак из далеких земаља, Аустралије, Канаде, Енглеске, па и оних ближих нашем поднебљу Швајцарске, Аустрије, Хрватске и Србије, заиста је радостан – рекао је један од ученика генерације која је основну школу уписала 1965. године Фрањо Блажевић додавши да ће настојати да организују окупљање сваке године.

– Први пут смо се окупили прошле године и желимо да то постане традиционално. Било је јако лијепо слушати представљање, животне путеве другара из клупа. Послије овог састанка и осврта на прошле дане, жеља за поновним сусретом је још већа – рекао је Блажевић.

Related posts

Гледајући у небо одбројавају дане до жетве

admin

Oсновци одмјерили знање из неколико предмета

admin

БОГАТА ПОНУДА РИБЕ, ЦИЈЕНЕ ПОВОЉНИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još