Култура

Школа сликања и концерт тамбураша на поклон суграђанима

Међународна ликовна колонија „Патковача 2022“ која већ 19 година слави љепоте ријеке Укрине, феномена воденог цвијета и абоноса, од 7. до 10. јула окупиће ликовне умјетнике на најпознатијој дервентској плажи, а суграђани ће моћи да уживају и у богатом културном програму у центру града.

Дервентско Удружење ликовних стваралаца „УЛИКС“ са Туристичком организацијом традиционалној ликовној колонији ове године улило је дашак свјежине, а у другачијем програму него претходних година моћи ће да уживају све генерације Дервенћана. Идеја водиља и даље је промоција туристичких потенцијала Дервенте, али и ликовног стваралаштва.

Колонија ће бити отворена у четвртак самосталном изложбом слика предсједника „УЛИКС“-а Саше Богдана у 19 часова у Центру за културу.

–  Умјетници ће у суботу, 9. јула имати радни излет, односно ствараће на градском тргу, гдје ће навече концерт одржати Градски тамбурашки оркестар из Бањалуке – објаснио је Богдан додавши да ће овогодишња колонија обухватити и школу сликања од петка до недјеље од 12 до 16 часова.

– Осим дјеце свих узраста, прилику да покажу своје ликовне вјештине имаће и сви остали суграђани. Као и ранијих година, трудили смо се да „Патковача“ окупи што више умјетника из читаве БиХ, али и из земаља из окружења. До сада имамо око 20 пријављених учесника, професора и умјетника, а вјерујемо да ће се умјетници одазвати и када колонија буде отворена – рекао је Богдан.

Манифестацију је као и ранијих година подржала је Градска управа, Туристичка организација, Центар за културу и други пријатељи колоније.

Related posts

„Вихораши“ не заборављају
преминуле пјеснике

Derventski List

СТРИП ЦРТАЧИ И ОВОГ ЉЕТА ДОЛАЗЕ НА СВОЈЕ

admin

Владимир Кецмановић вечерас
у Народној библиотеци

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još