Друштво

Ђаци упознати са видовима и
посљедицама вршњачког насиља

Ученици осмих и деветих разреда Основне школе „Никола Тесла“ имали су данас прилику да се упознају са појмом вршњачког насиља, начином испољавања насиља међу дјецом и младима, те посљедицама које оно оставља.

Предавање је одржано у оквиру кампање Министарства унутрашњих послова РС под називом „Буди сигма! Заустави/пријави вршњачко насиље!“, коју реализују полицијски службеници Полицијске управе Добој.

– Један од примарних циљева кампање је и подизање свијести грађана о значају благовременог откривања оваквих видова насиља. Такође, на овај начин унапређује се комуникација и сарадња са директорима школа и просвјетним радницима, родитељима и ученицима, а све како би се побољшало међусобно повјерење, благовремено уочили конкретни проблеми – навели су из Полицијске управе.

Ово предавање јуче су имали да прилику да слушају старији основци у Основној школи „19. април“.

Према подацима полиције, у првих девет мјесеци текуће године на подручју које покрива Полицијска станица Дервента евидентиран је један случај вршњачког насиља које су починила два малољетна ученика средње школе. У том случају један малољетник је претрпио физичко насиље.

Related posts

Овог викенда појачане контроле возача

admin

Захвалност породици Костић брижно чува пуних 55 година

admin

Атлетски клуб хуманошћу
обрадовао „Сунце“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još