ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ђачким успјесима украшен
крај школске године

Успјеси којим су ученици Основне школе „Никола Тесла“ испунили протеклу школску годину, слављена је данас на приредби поводом ђачких постигнућа.

У програму у Центру за културу испуњеном наступима ученика из редовне наставе и Музичке школе уживали су ђаци, наставници, родитељи и руководство школе, а ова свечаност била је прилика и да се представе најбољи ученици.

 Овогодишња генерација матураната изњедрила је 12 „вуковаца“ и два ученика генерације. „Вукову“ диплому својим залагањем стекли су Елена Кузмановић, Стефан Јовић, Лара Марковић, Владан Бјелошевић, Искра Тошић, Марко Филип Дритенпрајс, Марко Стјепановић, Лука Томић, Александар Стојчић, Наталија Панзаловић, Анђела Веселиновић, те Михајло Ножица који је понио и титулу ученика генерације. У Музичкој школи најуспјешнија је била Сара Дубајић, а уручене су и двије посебне дипломе Лари Марковић и Душану Пејину за успјехе на такмичењима.

Директор школе Љубиша Ђурић истакао је да се од основне школе опростила генерација од 123 ученика, која је изњедрила велики број „вуковаца“, као и успјешних ученика у ваннаставним активностима.

– Испратили смо још једну генерацију матураната, славимо њихове успјехе, али ово је била прилика и да уживамо и свједочимо раду у ваннаставним активностима ученика и редовне и Музичке школе. Наши ученици су и ове године постизали врхунске резултате на градским, регионалним и републичким такмичењима, а посебно бих истакао постигнуто друго мјесто на републичком такмичењу у дисциплини бацања кугле нашег Габријела Којића, као и треће мјесто на републичком нивоу такмичења наших рукометашица – рекао је Ђурић подсјетивши да се настава изводила у објектима других школа.

– И ове године смо наставу и ваннаставне активности имали у просторијама других школа, али резултати нису изостали. Реконструкција објекта наше школе је у току и надам се да ћемо се у што скорије вријеме вратити у наш објекат, како би услови рада били још бољи – додао је Ђурић.

Најбољим од најбољих у овој генерацији проглашен је Михајло Ножица.

– Било је захтјевно, много труда и рада је било потребно да се постигне овај успјех, али сам заиста задовољан и срећан. Похађао сам и Музичку школу, инструмент клавир и то је била једна велика обавеза која ме мало дистанцирала од учења, али сам на крају све постигао. Основну школу ћу памити по другарствима, наставницима и свим искуствима које сам стекао, а посебно по подршци свих мојих другара из разреда – рекао је Ножица додавши да се бави и стоним тенисом, као и да је учествовао на бројним такмичењима.

У протеклој школској години истакла се футсал екипа школе која је заузела треће мјесто на републичком такмичењу.

– Освојили смо прво мјесто на градском и регионалном, те треће на републичком такмичењу и задовољни смо. Уједно сам и матурант и „вуковац“ и сви тренуци из основне школе ће ми остати у лијепом сјећању – рекао је Александар Стојчић, а запажен успјех постигла је и женска рукометна екипа ове школе.

– Припреме за такмичење су биле узбудљиве, биле смо мотивисане и трудиле смо се –  казала је Теа Живковић.

Дану прославе ученичких успјеха присуствовали су и замјеник градоначелника Синиша Јефтић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Градске управе Славен Пашалић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић, као и директори других дервентских школа и представници јавног живота

Такмичења

Ученици ОШ „Никола Тесла“, како је истакнуто, и ове године наставили су да нижу успјехе на такмичењима на свим нивоима, те је тако понос школе заслужила екипа која је заузела четврто мјесто на такмичењу „Мисли мине“, а школа је имала представнике и на такмичењу „Познавања покрета Црвеног крста“, док је екипа прве помоћи ове школе била прва на градском нивоу. У шаху је екипа ученика у саставу Душан Пејин, Стефани Станић, Ђорђе Мандић и Алекса Добриловић заузела четврто мјесто у регији, док је женска рукометна екипа била четврта на републичкој смотри, а футсал тим трећи. У кошарци дјечаци су заузели прво мјесто на градском такмичењу, док су у одбојци дјевојчице на регионалном такмичењу биле четврте.

Ученици ове школе постигли су успјехе и на такмичењу из математике гдје су Ања Сибинчић и Душан Пејин заузели прва мјеста на градском такмичењу, а у вјеронауци најбоље знање у граду имала је Ања Пашалић.  На такмичењу из информатике прва два мјеста припала су ученицама Ањи Сибинчић и Ањи Пашић на градском нивоу, док су из информатике такође на градском такмичењу прва мјеста освојиле Ања Сибинчић и Ема Радановић. Из српског језика на градском такмичењу Душица Поповић је тријумфовала. На такмичењу „Ћирилице, чедо моје“ екипа ове школе заузела је прво мјесто на градском такмичењу, а међу бројним успјесима у атлетици истакао се Габријел Којић који је у дисциплини бацање кугле заузео друго мјесто на републичком нивоу.

И ученици Музичке школе постигли су хвале вриједне резултате, а посебно су се истакли Милица Пећић, Мила Сибинчић, Ања Сибинчић, Ана Петковић, Лена Марић, Ирина Новић, Марија Пејчиновић, Дуња Станивуковић и Борко Топић.

Related posts

Кадети „Текстилца“ понос Дервенте

admin

Куће за одмор са
базенима све траженије

Derventski List

У ДЕРВЕНТИ ПОД НАДЗОРОМ 503 ОСОБЕ, У РС СЕДАМ НОВИХ ЗАРАЖЕНИХ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još