ИЗДВОЈЕНОНовости

Љепоте и потенцијали Дервенте представљени у „Каравану“

Дервента је данас била домаћин десетог издања емисије Радио – телевизије Републике Српске „Караван“ у којој су представљени привредни, туристички и културни потенцијали града на Укрини, а у троипочасовном програму редале су се разгледнице које су заштитни знак града.

Програм је реализован са градског трга, гдје су посјетиоци, али и гледаоци у програму уживо, имали прилику да упознају наш град.

Током емисије градоначелник Милорад Симић изразио је задовољство што је и Дервента стала раме уз раме са још 29 градова и општина кроз које „Караван“ пролази.

Измедју осталог, представљен је рад Кола српских сестара „Царица Милица“ чије су чланице презентовале кулинарске специјалитете, специфичне за ово поднебље, заједно са Туристичком организацијом Дервенте и Удружењем жена „Дервента“. Музичку посластицу сервирао је тројац од двије виолине и шаргије, и то Владан Јевтић, Кристијан Добриловић и Горан Јошић, а плесну тачку изели су Ивана Симић и Срђан Јевтић. Наступили су и ансамбл СКУД-а „Дервента“, те пјевачка група друштва, а музички сегмент обогатио је и хор „Мозаик“.

Гледаоци су имали прилику да се упознају и са радом Народне библиотеке „Бранко Радичевић“, Дервентским листом, Вашаром, Гимназијом, Фудбалским клубом „Текстилац“, Ловачким удружењем „Мотајица“, који имају традицију дужу од вијека.

Кроз данашњу емисију похваљена је и разноврсна дервентска привреда, па је тако представљена производња ракије и етно – село „Еден“, млади пољопривредници Марко и Слађана Тадић, мед браће Радановић, пластеничка производња Павичића и Васића, као и домаћинство Радета Ћудића, те „Агропосавина фарм“.

Ријечи је било и о црквеним активностима, раду предшколске установе „Трол“, манастира у Доњој Бишњи, самостана Плехан, „Бабиног брда“, СРД-а „Укрина“ и Боксерског клуба. Промовисани су и радови Ратка Пећића, Маринка Думанића, Драгана Станковића, Милована Миловановића, те узгој цвијећа Мире Марић, а представљена је и вишечлана породица Савковић.

„Караван“ је осим на градском тргу, реализован и на базенима „Олимп“, те „Бабином брду“.

Препознатљив дио „Каравана“ је и музички  гост, а у Дервенти је то.Сања Ђорђевић која ће одржати концерт вечерас од 21 час на Тргу ослобођења.

Related posts

Народна библиотека предложена за Великогоспојинску повељу

admin

ПРЕЛИМИНАРНА ЛИСТА СТИПЕНДИСТА ИДУЋЕ СЕДМИЦЕ

admin

НОВА СТОЛАРИЈА У ДВИЈЕ УЧИОНИЦЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još