Друштво

Адреналински спорт желе да приближе суграђанима

Око 60 чланова аир софт клубова из БиХ јуче је у Дервенти представило спорт и опрему коју користе на тренинзима и сусретима, а домаћин дана отворених врата био је дервентски Спортски клуб „АСК Витезови“.

Циљ сусрета био је, како је објаснио предсједник „Витезова“ Жељко Дујаковић, да се успостави контакт са другим клубовима, а суграђанима представи аир софт, с обзиром на то да је тај спорт и даље многима непознаница.

– Први пут организовали смо овакву једну манифестацију уз цјелодневно дружење. Жељели смо да људима објаснимо шта је смисао овог спорта, која су правила, као и начин учлањења. Око 60 чланова аир софт клубова из Добоја, Прњавора, Шамца, али и Дервенте, одазвало се нашем позиву. Они су донијели опрему и изложили је, те представили овај спорт посјетиоцима – рекао је Дујаковић објаснивши да се у клуб „Витезови“ могу учланити сви пунољетни грађани који нису кривично гоњени пред законом.

– Клуб тренутно има 18 чланова, а сви заинтересовани могу да се јаве, да одраде један тренинг и виде како овај спорт изгледа у пракси – рекао је Дујаковић.

Спортски клуб „АСК Витезови“ постоји од 2019. године.

Планови

Дан отворених врата био је прилика и да се најаве предстојеће активности.

– Даном отворених врата започели смо традицију приближавања спорта суграђанима, а сљедећи град у којем се организује ова манифестација је Прњавор, у којем ћемо бити 3. јула. Прошле године започели смо и обиљежавање крсне славе нашег клуба, Светог Прокопија, а у августу планирамо да организујемо међународни сусрет, на којем ће учествовати аир софтери из БиХ, Србије и Хрватске који ће током два дана боравити у Календеровцима – рекао је Дујаковић.

Related posts

„Металац МБМ“ извезао 3.000. шлепер робе

admin

Српски језик и моралне
вриједности сачувати од аномалија

Derventski List

Почело друго полугодиште

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još