ИЗДВОЈЕНОНовости

АДРЕСЕ БЕЗ БРОЈА ПОСТАЛЕ ПРОШЛОСТ

Адресе без броја, односно „бб“, у Дервенти су постале прошлост, јер су од 1. јануара ове године сви постојећи, али и објекти који ће тек бити изграђени, добили кућне бројеве.

То је омогућио електронски адресни регистар, захваљујући којем се Дервента сврстала у ред првих општина у БиХ, које су овај пројекат спровеле до краја.

Начелник Одјељења за стамбено-комуналне послове Горан Јевтић истакао је да је планирано да сва рјешења о кућним бројевима буду подијељена у току ове године, тако да грађани треба да очекују да ће им рјешења бити уручена на кућну адресу.

– Они који не преузму рјешење на кућном прагу, могу да се јаве у Одјељење за стамбено-комуналне послове, гдје ће добити овај документ – рекао је Јевтић.

Јевтић је истакао и да је у оквиру овог пројекта направљен централни адресни регистар који се налази у Бањалуци, а подаци о кућним бројевима аутоматски су похрањени у њему. На тај начин омогућено је да Министарство унутрашњих послова РС користи те податке приликом издавања личних идентификационих докумената, што грађанима олакшава процедуре.

– Становници више неће морати да долазе у општину по увјерења о пребивалишту, већ ће МУП то већ имати у овом регистру – додао је Јевтић.

Надлежни су изразили наду да ће грађани испоштовати законску одредбу и на својим објектима до краја године истакнути кућни број.

Табле

У рјешењу о додјели кућног броја наводе се услови који су прописани законом како табла са бројем треба да изгледа, у смислу димензија, материјала и боје, а грађани су дужни да ове табле сами прибаве.

 

Пројекат

Адресни регистар дио је великог пројеката у области земљишне администрације у БиХ, који је подржала Краљевина Шведска у сарадњи са Републичком геодетском управом.

Related posts

НИЧЕ НОВА БОЛНИЦА У ДОБОЈУ

admin

Асфалтирање пута Лексија – Врхови
дио планова за 2024. годину

Derventski List

НАЧЕЛНИК У СКОПЉУ ПРЕУЗЕО ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još