ИЗДВОЈЕНОНовости

АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ 15. ОКТОБРА

Дервентски Црвени крст 15. октобра организује другу овогодишњу акцију добровољног давања крви која ће бити одржана у Центру за културу од осам до 14. часова.

Акција ће, како је најављено из Црвеног крста, бити организована у складу са препорукама Завода за трансфузијску медицину Републике Српске.

– Даваоци који се одазову на ову акцију треба да испуњавају одређене услове, односно да у посљедњих 28 дана нису путовали изван Републике Српске, да немају прехладу, кашаљ, повишену тјелесну температуру или системску заразну болест. Такође, добровољни даваоци крви не би смјели да буду у контакту са болесном особом, нити да су у посљедњих 28 дана имали заразну болест, а обавезни су да носе заштитну маску и одржавају физичу дистанцу, те да уз себе имају неки лични документ (личну карту или пасош) – навели су из Општинског одбора Црвеног крста.

Додали да због епидемиолошке ситуације и поштивања свих прописаних мјера заштите од корона вируса, тим из Службе за трансфузију у једном часу може да прегледа десет лица, те да због тога даваоце моле да буду стрпљиви.

– Све додатне информације у вези са овом акцијом могу се добити на број телефона 053/333-086 од седам до 15 часова или у сједишту Црвеног крста Дервента – навели су из Црвеног крста додајући да су за све добровољне даваоце крви обезбијеђени поклон пакети.

Related posts

План да 1.729.317 КМ суфицита буде уложено у инфраструктуру

admin

ПОМЕН НА ЧАРДАКУ 5. МАЈА

admin

Додик предсједник РС, Прањић и Дураковић потпредсједници

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još