Друштво

Архитектура циљ ка којем стреми

Посвећеност учењу и одговорност у извршавању задатака, уз одрицање и одговорност да оправда повјерење родитеља и наставника, заслужни су за то да Ерна Мехмедовић у средњу школу закорачи са титулом ђака генерације Основне школе „Тодор Докић“ у Календеровцима.

Најбоља ученица ове школе, поред циља да и у средњој школи настави успјех их основне, има јасне планове за будућност.

– Изабрала сам да школовање наставим у гимназији која ће ми бити најбоља подлога за Архитектонско – грађевински факултет који се надам да ћу за четири године похађати. У будућности се видим у области архитектуре и грађевинарства – казала је Мехмедовићева додавши да је љубав према архитектури потекла од талента за цртање.

– На једном од ликовних такмичења освојила сам прво мјесто и тиме заслужила и стипендију фондације „Хастор“ која ми је много помогла у усавршавању – казала је Мехмедовићева која се у основној школи истакла успјесима на такмичењима из математике и физике.

– Наставници су још у нижим разредима основне школе препознали мој таленат за математику и физику и усмјеравали ме у том правцу. Захваљујући добрим припремама, на такмичењима сам остваривала запажене резултате – казала је ова талентована ученица додајући да сматра да у средњој школи мора много више да се труди како би оправдала успјехе из основне школе.

Добре резултате је постизала и на такмичењима из српског језика, посебно из рецитовања у којем је побрала титулу најбоље.

Узор

Ерна Мехмедовић је осим поноса својим родитељима, узор млађој сестри и брату. Ова вриједна ученица, како сама каже, настоји да буде подршка сестри и брату и помогне им у савладавању школског градива.

Related posts

Нове обилне падавине
у идућих 30 часова

Derventski List

Размјена уџбеника од 10. јуна

admin

ДОМАЋУ ЗИМНИЦУ ПРАВЕ ПО ЖЕЉИ КУПАЦА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još