Спорт

Атлетичари освојили три медаље на два такмичења

Атлетичари Атлетског клуба „Сан“ из Прњавора и атлетске секције из Дервенте имали су протеклог викенда успјешне наступе на атлетским смотрама у Зеници и Сарајеву са којих су кући донијели медаље.

Најмлађи чланови атлетске секције из Дервенте наступили су у суботу у Зеници на Првенству БиХ за млађе пионире и пионирке, а најуспешнија је била Теодора Милојевић, која је и поред повреде у току трке успјела да освоји бронзану медаљу у трци на 600 метара.

– Остали чланови петнаесточлане екипе Атлетске секције из Дервенте остварили су своје личне рекорде у тркама у којима су наступили. Сљедећи наступ за најмлађе чланове Атлетске секције из Дервенте је 27. јуна у Требињу, када се одржава Првенство Републике Српске за старије пионире и пионирке – навели су из Атлетског клуба.

Старији чланови клуба наступили су јуче на 6. Атлетском митингу Нови Град Сарајево, а најуспјешније су биле Белма Ћуран, која је освојила сребрну медаљу у трци на 400 метара са препонама са новим личним рекордом од 1:10.27 и Кристина Стојковић, која је освојила бронзу у трци на 100 метара, а сребро јој је измакло за једну стотинку.

Сљедећи наступ за старије чланове Атлетског клуба је већ за викенд, када је на програму Екипно првенство Европе за сениоре и сениорке, које се одржава у Никозији у Кипру.

Кристина Стојковић, на позив селектора репрезентације БиХ, наступиће у дисциплинама 100 м и штафетама.

Related posts

Кошаркаши у суботу дочекују бањалучког ривала

admin

Личним рекордима крунисан
старт дворанских такмичења

Derventski List

Мирон и Бањчева најбољи спортисти

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još