Спорт

Атлетичари побрали медаље на два такмичења

Чланови Атлетског клуба „Сан“ из Прњавора и атлетске секције Дервента освојили су пет медаља на сениорском и млађем пионирском првенству Републике Српске, а потом и три златна и четири сребрна одличја на Првом атлетском митингу за цицибане.

Титулу сениорског првака Републике Српске на 400 метара са препонама освојила је Белма Ћуран, а одличан наступ имала је и Кристина Стојковић  у трци на 200 и 400 м освајањем двије титуле вицепрвака за сениоре.

– Кристина је трку на 200 метара истрчала са новим личним рекордом од 25 секунди и 84 стотинке, што је само шест стотинки слабије од првопласиране Алмине Рашић из Теслића. Трку на 400 м Кристина је поново трчала испод 59 секунди, чиме је  показала је тренутно најбоља млада атлетичарка у БиХ у овој категорији – казали су из Атлетског клуба додајући да су успјех употпунили и Кристијан Марић освајањем бронзане медаље у трци сениора на 3.000 метара са новим личним рекордом и чланица атлетске секције из Дервенте Марина Будишић освајањем бронзане медаље у трци млађих пионирки на 600 м чиме је још једном потврдила константан успјех младих атлетичара дервентске атлетске секције.

Атлетичари су наставили да нижу успјехе и на Првом атлетском митингу у Костајници.

– Растко Миладиновић побрао је двије златне медаље у трци на 200 метара и бацању лоптице, а Ненси Будишић у трци на 100 метара, док је сребро отишло у руке Ивани Врховац у трци на 100 метара, Милану Ивановићу у скоку у даљ и Ненси Будишић у истој категорији, те Сари Марић у трци на 600 метара – казали су из Атлетског клуба.

Related posts

ПОБРАЛИ МЕДАЉЕ У ЗАГРЕБУ

admin

Шаховска симултанка вечерас на градском тргу

Derventski List

Низови медаља за
дервентске каратисте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još