Друштво

Атлетски клуб хуманошћу
обрадовао „Сунце“

Ваучер у вриједности од 1.400 марака прикупљених од котизације за учешће у уличној трци „Дервента 2023“ представник Атлетског клуба „Дервента“ Далибор Врховац уручио је данас Удружењу родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних лица „Сунце“.

Прва улична трка послије 40 година вратила је на улице Дервенте „краљицу спортова“ окупивши више од 500 учесника, а овај спортски догадјај имао је и хуману ноту.

Тренер Атлетског клуба Далибор Врховац истакао је задовољство одзивом учесника, а самим тим им и оних који су били дио хуманог геста.

– Одзив на трку је био одличан, а судећи по реакцијама такмичара, медија и других из атлетских кругова сљедећа трка ће бити још бројнија. У наредном периоду преостаје још да МФ банка и „Микрофин“ кредитна организација уплате још 500 марака на рачун удружења „Сунце“ како би финализовали донацију – рекао је Врховац.

Да донација корисницима „Сунца“ представља велики значај казала је предсједница овог удружења Татјана Спасојевић.

– Значај донације за удружење „Сунце“ је заиста велики, али и прије саме донације, значај се огледа и у самом чину позивања наших корисника за учешће у атлетској трци, а при чему су наши корисници, наша дјеца заиста били пресрећни и задовољни. Данас уручена донација ће бити искориштена за рад удружења, за одлазак корисника на излет и за помоћ организовања превоза наших корисника – рекла је Спасојевићева додавши да удружење броји 174 корисника.

Представник Атлетског клуба уручио је и плакете којима се захвалио градоначелнику Милораду Симићу и граду Дервента за подршку у организацији трке, а у име градоначелника примопредаји средстава присуствовао је шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић.

– Хвала Атлетском клубу на овом хуманом гесту. Град Дервента је ове године финансијски помогао организовање прве послијератне уличне трке „Дервента 2023“, а такође пружа подршку Атлетском клубу у виду гранта. Ово је један заиста лијеп чин, који показује да нечије мало некоме може значити пуно и надамо се да ће овај гест помоћи удружењу „Сунце“ као и да ће подстаћи неке друге на овакве гестове – рекао је Микеревић.

Атлетски клуб

Тренер Атлетског клуба Далибор Врховац казао је да чланове атлетског клуба у наредним мјесецима чекају броја такмичења.

– У наредних два, три мјесеца имамо на свака три-четири дана учешћа на такмичењима. Што се тиче домаће организације, у плану нам је да у августу организујемо дервентску десетку и трку на 5.000 метара, као и да сљедеће године опет организујемо уличну трку и то на вишем нивоу – рекао је Врховац.

Related posts

Добра дјела покретач
сваког друштва

Derventski List

Позивају суграђане да донирају књиге за школску библиотеку

admin

Обарао стабло, па оштетио струјни кабл

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još