Друштво

Базаром и добрим расположењем почастили другаре из „Трола“

Посластице, плодови јесени и маштовите рукотворине, уз пјесму и рецитације били су више него срдачна добродошлица коју су ученици Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ припремили за посјетиоце током данашњег базара.

Пригодан програм и базар дио су обиљежавања „Дјечије недјеље“, а посебну радост унијела је посјета малишана из вртића „Трол“.

Послије упознавања са дјечијим правима и симболике коју носи „Дјечија недјеља“, ученица Јована Тојић програм је употпунила рецитацијом, а Владимир Симић засвирао је на шаргији.

Директор „Будућности“ Владан Поповић казао је да је било задовољство угостити најмлађе Дервенћане.

– Наши ученици су се потрудили да ове године заједничким снагама са наставницима припреме слаткише, мафине, ванилице, бакин колач и кокице, док су они ученици који похађају смјер модни кројач изложили своје производе, а у оквиру базара представили смо и јесење плодове – рекао је Поповић.

Из ове установе казали су да је обиљежавање овог датума уједно и подсјетник да треба озбиљније и са више пажње приступити ослушкивању дјечијих потреба.

– Сматрамо да сваког дана треба да буде „Дјечија недјеља“. Често не слушамо шта нам дјеца говоре, и наравно, да поштујемо њихова права – рекли су из „Будућности“.

Ученици су потврдили да су уживали у припреми и извођењу програма за малене другаре из „Трола“.

– Извео сам на шаргији обраду познате дјечије пјесмице, што је имало позитивне реакције, а уједно је била и прилика да дјеци приближим изворне ноте – рекао је Симић, а да на смисао обиљежавања „Дјечије недјеље“ указао је и ученик Ненад Ковачевић.

– Мислим да је јако важно обиљежавати овакве дане, али и свакодневно истицати дјечија права, посебно у школама јер сва дјеца имају право на образовање и школовање – рекао је Ковачевић.

Related posts

Црква под кровом до краја година

admin

ВОЋА ЈЕДВА ИМА И ЗА ЏЕМ

admin

Наступ оплемењују талентом
и позитивном енергијом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još