Друштво

Базар за Слободана прилика за хуманост

Хуманитарни базар за прикупљање помоћи за лијечење Слободана Ковачевића из Брода у току је испред фирме „Гатарић“, а Дервенћани током дана могу да помогну овом Брођанину да оде на трансплантацију срца.

Један од иницијатора базара и директор продаје у компанији „Гатарић“ Ненад Ратковац казао је да на овај начин желе да допринесу Слободановом лијечењу.

– Надамо се да ће овај наш гест, уз подршку Дервенћана, помоћи или барем мало убрзати Слободаново лијечење. Поред комплетног асортимана који се може наћи и у нашем „Гатарић мулти – шопу“, вриједне руке корисника Удружења родитеља дјеце и омладине са посебним потребама и инвалидних особа „Сунце“ и наших волонтерки, израдиле су креације, занимљиве колачиће, честитке и друге интересантне декорације, који су изложени на базару – рекао је Ратковац додавши да базар траје данас до 17 часова.

Једна од волонтерки која је изложила неке од својих рукотворина Јована Патковић истакла је да су Дервенћани својом посјетом базару показали да радо прискоче у помоћ када је то потребно.

– Сви производи су углавном донирани, а један дио је ручне израде, тако да ту имамо рукотворине дјечице из предшколске установе „Трол“, те корисника Удружења „Сунце“, Светосавске омладинске заједнице, а и радници фирме „Гатарић“ су такође правили колаче, слаткише и друге занимљиве пакетиће са посластицама. Доста суграђана је долазило и добровољно донирало своје производе – рекла је Патковићева.

Зорица Грабеж, која такође волонтира, изразила је наду да ће базар бити од што веће помоћи у лијечењу Слободана Ковачевића.

Базару се придружила и млада дервентска сликарка Сара Богдан.

– Одлучила сам да се одазовем овом хуманитарном базару и изложим своју слику, уља на платну са мотивом цвијећа – рекла је Богданова која је и раније учествовала у хуманитарним акцијама.

Срце двадесетдеветогодишњег Слободана Ковачевића ради са 15 одсто снаге и неопходна му је трансплантација, а сви који желе да му помогну могу то да учине позивом на хуманитарни број 1433 или уплатом на жиро – рачун 5520001947516690 у „Адико“ банци.

Related posts

Чамци из Дервенте плове водама широм БиХ

admin

Локалитет Ћелар вриједно
историјско наслијеђе

Derventski List

Родитељи од стручњака добили корисне савјете

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još