ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Бајковит опроштај од вртића за предшколце

Будући школарци, који су у редовном програму вртића „Трол“ стекли прва пријатељства и знања, њих 60, опростили су се данас од обданишта дефилеом улицама града и дружењем испред Центра за културу.

Овај посебан дан за малишане са њима су подијелили њихови родитељи, баке и деке, али и велики број суградјана, а на платоу испред Центра за кутуру дочекао их је и градоначелник Милорад Симић.

Кључ града је градоначелнику, у име ове генерације малишана, вратио Немања Радановић захваливши се на лијепим данима које је провео у обданишту, док су дјевојчице Маша Токић и Ајна Ибришевић извеле рецитације.

Градоначелник је истакао да је желио да поднијели срећу са малишанима и њиховим родитељима због преласка у школске клупе.

– Данашњи дан је врло посебан за ову дјечицу, који су велики својим постојањем и највећа срећа својих родитеља, бака и дека. Завршили су предшколски периода живота, а у септембру сједају у школске клупе. Моје велике честитке дјеци и родитељима и велико хвала васпитачима, који су, посебно у овом изазовном периоду пандемије, успјели да се изборе и трудом и радом уљепшају дане овој дјеци – рекао је Симић додавши да ће и ове године, као и претходних, традиција бити испоштована, те ће првацима бити обезбјеђене школске торбе и прибор.

Директорица „Трола“ Гордана Симић истакла је да ова установа у нову школску годину испраћа укупно око 150 малишана.

– Данас је посебан дан за наше дјечаке и дјевојчице, њих 60, који полазе у школу, а који су били у редовном боравку код нас у вртићу пуних пет година, што значи да их познајемо још из јаслица. Препуштамо их учитељима и учитељицама и вјерујемо да ће и они урадити добар посао. Такође, у припремној настави имамо још 75 малишана који такође ове године полазе у школу, тако да ћемо укупно бројати око 150 дјеце која ће из нашег вртића отићи у школу – објаснила је Симићева додавши да је завршетак припремног програма пред полазак у школу пролонгиран, те је планиран за 1. јул.

Директорица се такође захвалила свим васпитачима, родитељима и градоначелнику.

– Посебно се захваљујем свим својим колегама васпитачима који су допринијели да као и ранијих година, испратимо наше малишане. Нажалост, пандемија нас је зауставила у многим стварима, али нисмо дозволили да стане на пут нашој мотивацији, жељи и вољи за радом, а поготово наша велика љубав према дјеци је учинила да данас ипак обиљежимо њихов полазак у школу, односно одлазак из вртића – казала је Симићева.

Пводом овог посебног дана, свим дјевојчицама и васпитачицама уручене су руже.

 

Related posts

Ловци у недјељу упоређују
стрељачке вјештине

Derventski List

Дијелови Горње и Доње
Лупљанице данас без струје

Derventski List

Промоција „Јесење гозбе са вилом Босиљчицом“ у петак

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još