Друштво

БЕСПЛАТНИ УЏБЕНИЦИ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ ВИШЕЧЛАНИХ ПОРОДИЦА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић изјавила је да ће Влада Српске ове године издвојити три милиона КМ за бесплатне уџбенике основцима, као и милион КМ посредством локалних заједница.

Тривићева је навела да ће од ове године бесплатне уџбенике имати и дјеца из вишечланих породица, односно треће и свако наредно дијете, као и да ће локалне заједнице подржати дјецу из социјално угрожених породица.

Она је подсјетила да су до сада бесплатне уџбенике имали сви ученици првог и другог разреда у Српској, а од прошле године и побједници републичких такмичења.

Када је ријеч о упису у средње школе, ресорни министар је навела да у понедјељак, 15. јуна, почиње први уписни рок, док ће други бити одржан почетком јула.

– Након првог уписног рока видјећемо каква су интересовања ученика, односно колико су школе са одређеним усмјерењима попуниле своје капацитете – рекла је Тривићева новинарима у Бањалуци.

Она је подсјетила да је Влада Српске увела је стимулацију за ученике који упишу дефицитарна занимања, а која износи 100 КМ мјесечно.

http://www.rtrs.tv

Related posts

Башић освојио карту за републичко такмичење

admin

Пристижу донације за
изградњу куће Славиши Малићу

Derventski List

Родитељски састанак за припремни програм 1. марта

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još