Култура

БИВША КОШАРКАШИЦА ГОВОРИЛА О РАЉАМА НАСИЉА

Бивша кошаркашица „Партизана“ Јелица Дабовић синоћ је у  Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ представила своје књиге „Тајна једног осмеха“ и „Опроштај“ у којима говори о породичном насиљу, али и другим недаћама које је проживјела током каријере у познатом спортском колективу.

– Писање књиге је била потреба моје душе, тачније, желела сам да испричам нешто што сам толико дуго чувала у себи, а то је првенствено страховито породично злостављање. Нажалост, такозвани „завет ћутања“ довео нас је до тога да  у року од пет дана имамо четири убијене жене. То је нешто језиво и толико страшно да једноставно немам речи. Одлучила сам да управо том чињеницом започнем вечерашњу трибину – рекла је Дабовић, сестра кошаркашица Милице и Ане Дабовић.

– Кажу да се у Србији годишње деси више од 30 убистава жена, медјутим, то су оне које су медијски пропраћене, односно, оне чија је смрт „изашла“ у новинама. С друге стране, кажу да незваничан број износи око стотину. Често се дешава да девојке жртве злостављања у породици касније привуку новог злостављача у виду партнера или мужа. Наравно, жене то не раде свесно, а сви врло добро знамо да је подсвест јача од свести – казала је ауторка.

Након промоције, одржана је интерактивна трибина на тему „Насиље, смјернице и одговори на питање на који начин га превазићи и изборити се с тим“.

Related posts

„Нешто као срећа“ на престижном
позоришном фестивалу у Србији

Derventski List

Шетајући од лика до лика одушевила публику

admin

Представа „А сада ми“ вечерас у библиотеци

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još