EкономијаИЗДВОЈЕНО

БИВШИ ДИРЕКТОР „УНИСА“ ОШТЕТИО РС ЗА 3,5 МИЛИОНА КМ

Полицијска управа Добој поднијела је јуче Окружном јавном тужилаштву у овом граду извјештај против бившег директора Фабрике цијеви „Унис“ из Дервенте Милета Георгијевског (70) због злоупотребе положаја, чиме је Република Српска оштећена за више од 3,5 милиона марака, незванично сазнаје Дервентски лист.

Из Полицијске управе Добој саопштено је, уз навођење иницијала, да постоји основ сумње да је М.Г., као одговорна особа у правном лицу из Дервенте, у намјери да том друштву прибави противправну имовинску корист, у периоду од почетка јануара 2014. до краја децембра 2015. године, прекршило закон и правила пословања.

– Ово лице је избјегло пословање преко блокираних жиро -рачуна по рјешењима Пореске управе о принудној наплати, те новчана средства за пореске обавезе, усмјеравало на уплате готовог новца на благајну, те од тих средстава одоборило коришћење истих у друге сврхе, а не за плаћање приоритетних пореских обавеза. Такође, за исплаћене нето плате у току 2014. и 2015. године, избјегло је пријавити пореске обавезе и плаћање преко блокираних жиро – рачуна, те је одређена плаћања вршило путем уговора о асигнацији са другим привредним друштвима – наводи се у саопштењу те додаје да је М.Г. на тај начин проузроковао неспособност правног лица да правовремено плаћа доспјеле пореске обавезе.

– На наведени начин је за буџет Републике Српске и ванбуџетске фондове наступила материјална штета у укупном износу од 3.574.617, 39 КМ, а за исти износ је привредно друштво из Дервенте остварило противправну имовинску корист – истичу из полиције.

Related posts

ПОД НАДЗОРОМ 219 ОСОБА, ДВИЈЕ У СТРОГОЈ ИЗОЛАЦИЈИ

admin

Пријаве пројеката
младих до 13. марта

Derventski List

ЦВИЈАНОВИЋ: ДЕРВЕНТА ПРИМЈЕР УСПЈЕШНЕ СРЕДИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još