ИЗДВОЈЕНОСпорт

БИЦИКЛИСТИЧКИ КАРАВАН ИЗ ДЕРВЕНТЕ КРЕНУО КА ФИНИШУ

Међународна бициклистичка трка „Београд – Бањалука“, која већ 14 годинуа окупља бициклисте из читавог свијета, кренула је у свој овогодишњи финиш и то из Дервенте.

Учесници трке стартовали су у петак, 4. септембра из Београда, прошавши кроз Србију и Републику Српску, а посљедња, четврта етапа вози се данас.

Начелник општине Милорад Симић истакао је задовољство због прилике која је пружена Дервенти за учешће у овој традиционалној трци, с тим да је ове године Дервента по први пут домаћин старта посљедње етапе.

– Од самог почетка развоја идеје за ову трку, Дервента је била уз организаторе, јер општина не би било оно што је јесте да нема културе и спорта. Сама Дервента је изњедрила велики број спортиста и спортских радника, бринемо о спорту и као једна мала средина издвајамо из буџета 500.000 марака, што много значи – рекао је Симић.

Идејни творац манифестације Тихомир Куваља изразио је захвалност Дервенти која је од самог почетка организовања уз ову међународну трку.

– Направили смо трку која је тада била јако велика, од Београда до Бањалуке и назад, и то је заиста било нешто дивно, без заустављања на граници Републике Српске и Србије, без царинских и пасошких формалности. Временом, људи су препознали у овој манифестацији нешто добро и значајно и подржали ову младу екипу која сада организује ову трку – рекао је Куваља.

Ове године Међународна бициклистичка трка окупила је на десетине екипа из двадесетак земаља, а до посљедње, четврте етапе, обишли су велики број градова у Србији и Републици Српској.

 

Related posts

КРЕЋЕ ПРИЈАВА КАНДИДАТА ЗА НАЈВИШЕ ОПШТИНСКО ПРИЗНАЊЕ

admin

СВАКИ ДРУГИ УЧЕНИК У БиХ ФУНКЦИОНАЛНО НЕПИСМЕН

admin

УЧЕНИЦИ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ РАЗГАЛИЛИ ПУБЛИКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još