ИЗДВОЈЕНОНовости

СВЕТОСАВСКА АКАДЕМИЈА ДАНАС

Празник посвећен првом српском архиепископу, светитељу и просвјетитељу Светом Сави у Дервенти се прославља низом пригодних манифестација.

Светосавска академија, коју организује Светосавска омладинска заједница, биће одржана данас у Центру за културу од 17 часова.

– У програму ће учествовати ученици основних школа „19. април“ и „Никола Тесла“, Средњошколског центра „Михајло Пупин“, Стручне и техничке школе, као и ученици Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ – рекли су из Светосавске омладинске заједнице.

Данас се одржава и светосавско вече просвјетних радника, с тим да ће славски обред и свечана вечера бити уприличени у ресторану Центра за културу у 18 часова. У улози домаћина овогодишњег заједничког славља просвјетара биће Основна школа „19. април“.

Славским обредом и приредбама школска слава, Свети Сава, у понедјељак, 27. јануара, биће прослављена и у свим основним школама на подручју општине. У Основној школи „Тодор Докић“ у Календеровцима додали су да ће по завршетку предвиђеног програма родитељи имати прилику да погледају изложбу ученичких радова.

Свети Сава је и крсна слава Општински одбор Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“, а свечани пријем тим поводом биће одржан у понедјељак, 27. јануара, у Центру за културу у 12 часова.

Related posts

ХРВАТСКА УКИДА ОБАВЕЗНУ ИЗОЛАЦИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ БИХ

admin

На стазе знања ступа 191 ђак првак

admin

УСКОРО ПРЕДЛАГАЊЕ КАНДИДАТА ЗА НАЈБОЉЕ СПОРТИСТЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još