Спорт

Божичић на
клупи „Текстилца“

Само дан послије званичног почетка припрема за наставак прволигашке сезоне, екипа „Текстилца“ добила је тренера. На врућу клупу сјео је стручњак из Србије, искусни Славиша Божичић, којем је потпуно јасан основни задатак и циљ, а то је опстанак „Текстилца“ у Првој фудбалској лиги Републике Српске.

Прву прозивку обавио је досадашњи помоћни тренер Дејан Плиснић, а од искуснијих играча присутни су били  Марић, Ђекић, Којић и Прљета, те јуниори Башић, Игњић, Кушљић, Савић, Теофиловић, Алексић, Плиснић, Мишић и Кнежевић. Дан касније екипи су се придружили Радић и Јоловић, а ускоро се очекује да почну са тренинзима и Ђуричић, Дуспара и Ћорић.

Неспорно је да овом фонду играча требају појачања на појединим позицијама, па се ових дана на тренинзима појављује неколико играча чије могућности се процјењују. Ријеч је о двојици Хрвата, голману из Цриквенице и крилу из Марсоније, те двојици Аргентинаца и двојици Бразилаца. Да ли ће неко од њих задужити дрес дервентског прволигаша или ће у борбу за очување статуса прволигаша неко други, одлучиће тренер Божичић.

– Свима нама потпуно је јасно у каквој смо позицији. Опстанак у Првој лиги Републике Српске је основни циљ, а да би то остварили морамо много да радимо и да се остваривању тог циља посветимо. Вјерујемо да Дервента заслужује да има фудбалског прволигаша, а на нама у руководству клуба је да створимо услове играчима и тренеру да могу да раде на остваривању тог циља  – рекао је представник управе Миланко Балешевић.

Он, такође, наглашава да ће током фебруара бити одржана сједница Скупштине клуба на којој ће бити изабран нови предсједник, након оставке Синише Ружојчића.

Каријера

Славиша Божичић је рођен у Земуну, а тренерску каријеру започео у „Милиционару“, да би потом водио омладинце београдске „Црвене Звезде“, као и београдске клубове „Бежанију“ и „Синђелић“, те „Јединство“ из Сурчина и „Радник“ из Сурдулице. На нашим просторима постао је познат водећи „Модричу“, екипу с којом је освојио титулу првака БиХ и пласман у квалификације за Лигу шампиона.

Осим „Модриче“, водио је „Борац“ из Шамца, бањалучки „Борац“, зенички „Челик“, „Славију“ из Источног Сарајева и „Рудар“ из Какња.

Интернационални дио каријере односи се на полугодишњи рад на Јамајци, те ангажман у Аустрији и Гани. Позив из „Текстилца“ затекао га је у Лесковцу, гдје је радио с екипом „Дубочице“.

Related posts

„БОРАЦ“ У КОНТРОЛНОМ МЕЧУ ПРЕДСТАВИО ПЛЕЈАДУ ИГРАЧА

admin

Финале радничких
игара у недјељу

Derventski List

ВЛАСТИТЕ СНАГЕ И ДАЉЕ ОСЛОНАЦ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još